• Sieviešu nometne ārzemēs — tas ir topā! Agneses Zeltiņas un Marikas Ģedertes pieredze

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    26. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Arvien populārākas dāmu vidū kļūst nometnes svešās zemēs. Iespēju ne tikai aizceļot uz eksotisku valsti, bet arī kvalitatīvi pavadīt laiku sieviešu kompānijā, bagātināties garīgi un uzlabot savu fizisko ķermeni izvēlas arī sabiedrībā zināmas dāmas.

    Marikas Ģedertes fitness Malaizijā – pārbaudījums sev

    Uzņēmēja gada sākumā piedalījās fitnesa nometnē Malaizijā. Nepilnas trīs nedēļas dāmu kompānijā viņa baudīja eksotiskās valsts dabu, divreiz dienā trenējās un sagaidīja ķīniešu jauno gadu.

    «Ceļojums uz Malaiziju bija ilgi plānots un gaidīts. Tas bija brauciens meiteņu bariņā – pa taisno no Jaungada galda. Izvēlētais ceļa mērķis bija Borneo sala un atpakaļceļā arī Malaizijas galvaspilsēta Kualalumpura. Cenšos reizi gadā aizlidot tur, kur nekad vēl neesmu bijusi,» stāsta Marika.

    Sieviešu nometnē ārzemēs viņa piedalījās pirmo reizi. Pirmkārt, tādēļ ka viena no projekta Best Trip Ever organizētās nometnes vadītājām bija Marikas māsa fitnesa trenere Inga Velmere. «Lielāko daļu dalībnieču personīgi nepazinu, bet grūtības tas nesagādāja. Priecājos iepazīties ar tik daudzām burvīgām dāmām,» saka Marika.

    Programmā bija sportiskās aktivitātes divreiz dienā, ekskursijas, garas pastaigas un arī laiska zvilnēšana saulē. Lielākais pārbaudījums bija pārgājiens džungļos – seši kilometri augšup un lejup pa šaurām un bīstamām takām lielā karstumā un līdz pilnīgam spēku izsīkumam. «Tik smagos pārgājienos tu iepazīsti sevi, savu varēšanu un nevarēšanu.

    Katra minūte bija tā vērta! Bet vietējiem gidiem, šķiet, tā bija laimīgākā diena – apsargāt un pieskatīt tik daudz skaistu sieviešu,» atceras uzņēmēja. Visvairāk Mariku satraucis tas, ka džungļos čum un mudž no rāpuļiem un knišļiem, taču viņa apbruņojusies ar līdzekļiem insektu atbaidīšanai, un piedzīvojums beidzās veiksmīgi.

    Marika iepazinusi dažādus malaiziešu virtuves smalkumus, pat duriānu – augli, kas slavens ar savu nelāgo smaku.

    «Saka – to vai nu iemīl, vai nīst. Es pamēģināju un sapratu, ka piederu pie otrajiem. Man kā rūdītai ceļotājai tomēr topā ir taizemiešu virtuve,» piebilst uzņēmēja. Tiem, kas plāno doties uz Malaiziju, Marika iesaka veikt potes pret hepatītu, jo daudzi ēdieni un augļi tur tiek baudīti uz ielas.

    Pēc treniņnometnes Marika vēl uzkavējās Malaizijas galvaspilsētā. Kualalumpurā viņa ielidoja ar helikopteru. «Borneo bija vienkāršāka, gluži kā daudzas citas Indonēzijas salas, bet Kualalumpura mirdzēja visā savā spožumā. Tā patīkami pārsteidza ar savu tīrību, zaļumu un kalniem, ar viesmīlīgajiem un miermīlīgajiem vietējiem. Tur jutos patiešām droši. Malaizijā guvu pasakainas emocijas un spilgtas atmiņas, kurās dzīvoju vēl šobaltdien. Noteikti atgriezīšos šajā zemē un apvienošu to ceļojumu uz Singapūru,» apņēmusies viņa.

    Agnese Zeltiņa dodas uz Bali pēc krāsām un līdzsvara

    Jau trešo reizi gada laikā aktrise un uzņēmēja dodas atpūsties kopā ar sieviešu grupu. Dāmu kompānijā viņa ir bijusi Jamaikā un Marokā, bet nesen iedvesmas pilna atgriezās no Bali.

    Budžeta ceļojums ar garīgu ievirzi

    «Tā nav tūrisma grupa, bet gan domubiedres, kuras katru rītu praktizē jogu, meditē, apmeklē koučinga sesijas,» par studijas Egomāne rīkotajiem ceļojumiem stāsta Agnese Zeltiņa.

    «Pirmajā ceļojumā Jamaikā sadraudzējos ar studijas vadītāju Aiju Banderi, kura visu bija lieliski noorganizējusi. Man iepatikās šīs domubiedru grupas koncepcija. Padomāts ir par praktisko, un var izbaudīt laiku sev, jo esi prom no mājām, rūpēm un pienākumiem. Šiem braucieniem ir arī garīga ievirze. Tie ir budžeta ceļojumi – dzīvojam vienkāršos viesu namos. Arī Bali tie bija namiņi, kur duša bija ārā. Desmit dienu laikā nomainījām četras dzīvošanas vietas – divas dienas Sunurā, četras Bali garīgajā centrā Ubudā, divas Amedā un divas – Uluvati,» stāsta aktrise.

    Lasa lekciju par akmeņu nozīmi

    Janvārī Bali nav tūrisma sezona un parasti caurām dienām līst tropiskais lietus. «Solītā lietus bija ļoti maz, bet saule bija ļoti spēcīga pat ēnā. Es pēc tās biju tā noilgojusies, ka apdegu,» atzīstas Agnese. Viņas mērķis nebija dīki gulēt pludmalē. «Man šis brauciens bija iedvesmas avots darbam ar rotām. Marokā un Jamaikā meklēju akmeņus, taču Bali smēlos dažādas idejas,» atklāj Zeltiņa. «Visas manas Bali uzņemtās fotogrāfijas ir bez liekiem filtriem, jo krāsas tur ir tik skaistas, spilgtas un dabiskas. Skaistie krāsu salikumi rīsu terasē un tirgū mani iedvesmoja radīt jaunu rotu kolekciju,» teic viņa. Savās zināšanās Agnese dalījusies arī ar pārējām ceļotājām. «Lasīju lekciju savām ceļabiedrēm par akmeņiem un to nozīmi.»

    Iepazīst tradīcijas un piedalās lūgšanā

    Bali Agnese piedzīvojusi ne vienu vien pārsteigumu. Piemēram, uzzinājusi par kādu neparastu tradīciju – pirms kāzām līgavai un līgavainim īpašā ceremonijā tiek nolīdzināti zobi, lai nebūtu neviena ilkņveida zoba un jaunlaulātie nelīdzinātos dzīvniekiem.

    Aktrise bijusi arī slavenās Luvak kafijas degustācijā, un drosmīgākās latvietes šo dzērienu tiešām pagaršojušas. Kafija tiek iegūta no pupiņām, kuras pārstrādājis eksotisks dzīvnieks civetkaķis.

    Kopā ar domubiedrēm viņa apmeklēja lielākos hinduistu tempļus un iepazina vietējās tradīcijas, piedalījās arī lūgšanā. Vietējiem iedzīvotājiem esot ļoti stipra saikne ar garu pasauli. «Katrā mājā ir templis un altāris, un katru dienu vietējie sagatavo ziedojumus mirušo gariem,» stāsta Agnese.

    «Ikdienā ģērbāmies vienkāršās drēbēs, un neviens tur nezīmējas. Vietējie ir smaidīgi un labvēlīgi un pateicas iebraucējiem par to, ka apciemo viņu valsti. Nav kā citur, kur laipnība tiek izrādīta, lai nopelnītu sev tējas naudu. Lai gan vidējā alga Bali ir simts eiro,» atklāj viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē