• Santas Didžus meita ienes modi tirgū

    Slavenības
    Gita Vīksne
    6. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    «Bija ļoti kruta!» pēc modes skates Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā atzina krodzinieks Arnis Bikšus. Viena no organizatorēm bija viņa un aktrises Santas Didžus meita.

    «Bērni – tā ir mūsu laime. Malači! Pirmajai reizei, manuprāt, viss bija ļoti smuki,» pēc modes skates 2SEA, kas risinājās Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā, PDz sacīja krodzinieks Arnis Bikšus.

    Viņš bija ieradies kopā ar savu mammu Oktāviju, lai atbalstītu meitu Emīliju, kas bija viena no modes skates organizatorēm.

    Modes skate bija jauniešu un topošo mākslinieku grupējuma 2IVI kopdarbs.

    Tajā apvienojušies jaunieši, kuriem rūp vides problēmas. Par modes mēli kalpoja zivju paviljona ejas, pa kurām defilēja 13 modeļi, tērpušies topošā dizainera Jāņa Norberta jūras tematikai veltītos tērpos.

    Tā bija puiša pirmā modes skate, ar kuru viņš kopā ar citiem jauniešiem vēlējās izcelt ūdens piesārņojuma problēmu pasaulē un īpaši Baltijas jūrā.

    Tētis Arnis Bikšus atzinīgi novērtēja jauniešu veikumu. (Foto: Ģirts Ozoliņš (F64))«Jaunieši izvēlējušies interesantu vietu skatei. Pirms dažām dienām gan visiem bija maza panika, jo dārzeņu paviljonam vējš nonesa jumtu,» atzina Arnis. Arī viņš tika iesaistīts šajā projektā kā meitas šoferis un dažādu modes skatei nepieciešamu atribūtu – gaismu, krēslu, galdu – sagādnieks.

    Modes skati ar lielu interesi vēroja arī Emīlijas vecmāmiņa, kas ik pa brīdim kādu epizodi iemūžināja savā viedtālrunī. «Ome, kur tu tās bildes liksi?» mammu ķircināja Arnis. «Atdošu Emīlijai,» atbildēja viņa.

    «Bija izvēlēta atbilstoša mūzika ar labiem kāpinājumiem īstajos brīžos. Godīgi sakot, nedomāju, ka atnāks tik daudz cilvēku,» atzinīgi mazmeitas paveikto vērtēja Oktāvija.

    «Kādreiz Emīlija ir spēlējusi kokli, pamācījusies arī spēlēt čellu. Tagad viņa mācās Latvijas Mākslas akadēmijā,» stāsta Bikšus.

    Lai netiktu saistīta ar Latvijā atpazīstamo mammu – aktrisi un režisori Santu Didžus – Emīlija darbojas ar pseidonīmu.

    «Meita grib būt pati, tādēļ izvēlējusies sevi saukt par Rigondu. Tas ir viņas skatuves vārds, gluži kā Jānim Pliekšānam pseidonīms Rainis. Kad meita izteica vēlmi mainīt arī uzvārdu, es viņai atbildēju – tas notiks tikai tad, kad apprecēsies,» strikts ir Arnis.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē