• Šamanes Aivas Daukšas padomi, kā dzīvot labāk un attīrīt savu karmu

    Padomi
    Gita Vīksne
    14. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Mēs katrs pats sev esam dziednieks,» pārliecināta ir šamane, zintniece un pirtniece. Lai jaunajā gadā atbrīvotos no visa liekā un piepildītu kāroto, viņa aicina buršanas procesā dedzināt sveces, kvēpināt kadiķi un doties – kaut dušā.

    Uzzini, kā noskalot lieko!

    Televīzijas šova Īstās latvju saimnieces otrās sezonas uzvarētāja Talsu novada Lībagu pagasta Jāņkalnu saimniece Aiva Daukša 17 hektāru zemes apsaimniekošanu lieliski apvieno ar cilvēku fizisko, emocionālo, psiholoģisko un pat karmisko problēmu dziedināšanu pirtī. «Pirts ikvienam, kas grib uzturēt veselu garu un miesu, ir aktuāla visu gadu,» sarunā ar PDz uzsver Aiva, kas gatava padalīties ar to, kā pirts maģiju iegūt, neizejot no mājas.

    «Pirti ne ar ko citu nevar aizstāt, taču imunitāti stiprināt un norūdīties var arī ar kontrastdušām. To var darīt arī dzīvoklī. Pastāvēt piecas minūtes zem tekoša ūdens un kā mantru skandināt vārdus: «Ūdens uz leju, es uz augšu!» Tas nav obligāti jādara balsī – pietiek arī, ja šos vārdus atkārto domās. Šādā veidā iespējams noskalot no sevis ikdienas enerģētisko piesārņojumu. Vanna šim rituālam gan nederēs, jo svarīgi, lai ūdens tecētu pāri galvai,» uzsver Aiva.

    Viņa norāda, ka spēku iespējams gūt arī, dodoties uz tuvāko mežu.

    «Mežs cilvēkam nāk tikai par labu, jo kokiem, tāpat kā cilvēkiem un visam šajā pasaulē dzīvajam, ir sava enerģija.

    Nevienam kokam tā nav slikta vai kaut ko atņemoša un nosūcoša. Neviens augs dabā nav vampīrs. Augi mums tikai dod,» atgādina zintniece.

    Iedomā savus sapņus un vēlmes svecē!

    «Ir pierādīts – katra mūsu šūna satur uguns enerģiju. Tieši tāpēc dzīvā uguns daudziem tā patīk. Nezinu gandrīz nevienu, kam nepatiktu skatīties kamīna uguns liesmās vai ziemas vakaros dedzināt sveces. Šādi mēs uzlādējam savas šūnas ar uguns enerģiju,» skaidro Aiva.

    Viņa uzsver – izmantojot uguni, iespējams attīrīt un uzlabot arī savu dzīvi. «To var izdarīt ikviens no mums, pat dzīvoklī. Viss, kas nepieciešams, ir sveces, kuras katrs pats var uzlādēt ar savām domām. Tās var būt gan parafīna, gan vaska. Parafīna svecē ievadītā informācija saglabāsies līdz pat divām nedēļām, bet vaska svecē – līdz pat gadam. Informācija abu veidu svecēs uzglabājas neatkarīgi no to dedzināšanas biežuma,» atklāj Aiva.

    «Lai uzlādētu sveci ar savām domām, tā, vēl neaizdegta, ir jāpaņem rokās un, turot to starp abām plaukstām kā lūgšanā, jāpietuvina sirdij. Mūsu katra rokas ir kā mazi enerģētiskie lāzerīši. Prātā un sirdī dzimušas vēlēšanās mēs varam laist pa rokām uz leju caur plaukstām un atdot ugunij,» pamāca Aiva.

    Svarīgi ir vadīties pēc savām izjūtām. «Ja esi pārliecināts, ka viss labāk darbosies, ja vēlmes nevis iedomāsies, bet skaļi ierunāsi svecē, vai uzrakstīsi uz lapiņas un tad atdosi uguns liesmām, tad dari tā,» mudina Aiva.

    «Lai svecē ieliktā informācija saglabātos, to, beidzot dedzināt, nedrīkst nopūst. Tā tiek aizpūsta visa sveces informācija.

    Tādēļ svece jānodzēš vai nu ar saslapinātiem pirkstiem, vai arī ar īpašu sveces micīti.» Aiva atgādina, ka šis ir īstais laiks, lai domātu ne tikai par labām lietām, bet arī atbrīvotos no visa, kas nospiež sirdi. «Daudzos no mums gruzd aizvainojumi vai nesaskaņas ar sev tuvajiem. Šis ir īstais laiks, lai padomātu arī par to un visus aizvainojumus palaistu vaļā. To, vai tas ir nostrādājis, parādīs jūsu pirmā satikšanās ar cilvēku, par kuru domājāt. Ja brīdī, kad satiksieties, negribēsiet pāriet ielas otrā pusē, bet pats no sevis atskanēs sirsnīgs: «Sveiks, prieks tevi redzēt!», pārmaiņas būs notikušas,» teic Aiva.

    Izkvēpini un iemazgā mājā bagātību!

    «Lai cilvēka dzīvē ienāktu svaigas vēsmas, vispirms ir jāatbrīvojas no vecā,» atgādina Aiva, kas visam labajam un vēlamajam savā dzīvē aicina bruģēt ceļu ar kārtīgu mājas iztīrīšanu. «Met ārā visu, kam neesi pieskāries trīs gadus. Gan drēbes, kas nogulējušas skapī, tā arī neuzvilktas, gan dažādus nieciņus un suvenīrus, kurus neesi pārcilājis. Tev tos nevajag! Tikai atbrīvojoties no liekā, tiks izmainīta mājas enerģija.

    Tāpat kā asinis cirkulē asinsvados, arī mājas enerģija cirkulē mūsu plauktos.

    Ja tie ir aizkrāmēti un pārbāzti ar vecām un nevajadzīgām lietām, mājas enerģijas cirkulācija tiek bremzēta. Tavā mājā nevar ienākt nekas jauns, jo tam tajās vienkārši nav vietas,» saka Aiva.

    Viņasprāt, ir ļoti svarīgi vidi, kurā dzīvo, ne tikai sakārtot, bet arī kārtīgi izkvēpināt, šādā veidā attīrot sava mājokļa enerģiju. «Trīs spēcīgākie enerģētiskie tīrītāji ir vībotne, vērmele un kadiķis. Ziemas laikā māju var izkvēpināt arī ar egles zariņu. Kvēpinot jāizstaigā visa māja pretēji pulksteņrādītāja virzienam, tikai tad tas būs nost ņemošs un attīrošs. Savukārt viss, kas tiek veikts pulksteņrādītāja virzienā, ir klāt liekošs un piepildošs. Svarīgi saprast, ko ar attiecīgo darbību gribi veikt – ņemt nost vai likt klāt.

    Vispirms var izstaigāt ar aizdedzinātu kadiķa zariņu pretēji pulksteņrādītāja virzienam, tā māju attīrot no visa sliktā. Bet pēc tam izkvēpināt ar egles zariņu, ejot pulksteņrādītāja virzienā un domājot par visām labajām un vēlamajām lietām, kuras grib, lai piepildās. Jau sen zināms, ka cilvēks nebeidzas tur, kur viņa miesa, – ap viņu ir vēl arī enerģētiskais lauks, kuru varam attīrīt tādā pašā veidā kā māju,» atgādina Aiva.

    Viņa arī piebilst – laime slēpjas sīkumos! «Pat vienkāršu mājas mazgāšanu var veikt, nevis stumdot grīdas lupatu uz priekšu un atpakaļ, bet kā zīmējot ar to uz grīdas astoņniekus. Astoņnieks ir Visuma un bezgalības zīme, kurš piesaista veiksmi un bagātību un rūpējas par bezgalīgu enerģijas plūsmu,» tā Aiva.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē