• Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka: Neatbalstām agresiju pret vārdu «krievs»

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    20. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto F64
    Rīgas Mihaila Čehova teātra direktore un aktrise Dana Bjorka aicina sabiedrību nevērsties pret krievu valodu, krievu kultūru un krievvalodīgajiem.

    Skatuve Ukrainai – ar šādu saukli pagājušajā nedēļā pie Kongresu nama pulcējās aktieri un režisori no Latvijas teātriem. Rīgas Mihaila Čehova teātra direktore Dana Bjorka savu uzrunu klātesošajiem sāka ar krievu rakstnieku citātiem par karu, kuri to raksturojoši kā zvērīgu, bezjēdzīgu ārprātu. «Stundām ilgi es varētu citēt to, kādas kļūdas cilvēce ir pieļāvusi citos karos, kā ir sāpējis, kā ir nožēlojuši… Mihaila Čehova Rīgas teātra vārdā mēs izsakām kategorisku protestu pret graujošo agresiju, lai arī kādā formātā tā neizpaustos. Mēs sakām: Nē, karam Ukrainā! Mierīgiem cilvēkiem nav jākļūst par upuriem tirānijai,» uzsvēra Bjorka.

    «Un vēl Čehova teātris aicina sabiedrību nevērsties pret krievu valodu, krievu kultūru un krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ne pie kā nav vainīgi, īpaši pie citas valsts politisko spēku pieņemtajiem lēmumiem.

    Mēs neatbalstām Krievijas agresiju pret Ukrainu, mēs neatbalstām mūsu valsts iekšējo agresiju pret vārdu krievs, aicinām nekļūt par tirāniem kādam, kurš ne pie kā nav vainīgs.»

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē