• Politiķe Anda Čaksa – ar vēdekļiem pret slimībām un nomāktību

    Personība
    Anastasija Kuzminova
    24. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no privātā arhīva
    Tās nav dejas ar vēdekļiem, ko izpilda bijusī veselības ministre. Viņa sevi regulāri enerģētiski uzlādē ar taidzi mākslas vingrinājumiem.

    Saeimas deputāte un bijusī veselības ministre jau divus gadus katru rītu 20 minūtes nododas Austrumu vingrinājumiem – ar plūstošām, līganām kustībām noskaņojas jaunai dienai.

    «Es izvēlos taidzi praksi, kas palīdz fokusēt domas, ļauj būt mērķtiecīgai un labāk izmantot savus iekšējos resursus. Tā ir saruna ar sevi caur vingrojumiem. Ar taidzi vingrinājumiem var izkustināt visu ķermeni, tādēļ to sauc arī par enerģētisko vingrošanu,» PDz stāsta politiķe.

    «Praktizējot taidzi mākslu, iespējams sasniegt tādu stāvokli, kad jūsu lēmumus neietekmē krasas emociju svārstības, prāts noskaidrojas un redzējums padziļinās. Ļoti attīstīti praktizētāji spēj just citas personas nodomus, pirms vēl tie ir pasacīti,» taidzi praksi savā mājaslapā apraksta bijušās ministres pasniedzēja Evita Kristapsone.

    Politiķe teic – šos ieguvumus no taidzi jau izjutusi savā dzīvē. «Tā ir 108 vingrojumu secība, kas ļauj iziet cauri tādam kā stāstam, kur var satikt arī savus iekšējos mērkaķus,» pasmaida Čakša. «Taidzi ir perfekti piemērots cilvēkiem, kas negrib aktīvo sportu, bet labprāt izmēģinātu enerģētisku ķermeņa izkustināšanu. Arī ārsti rehabilitologi man ir apstiprinājuši, ka taidzi ir ļoti labs locītavām un Alcheimera slimības profilaksei,» atklāj viņa.

    Lai iegaumētu vingrinājumus, kas ir sadalīti vairākos blokos, nepieciešams regulāri vingrināties. Taidzi ir divi atzari, un, vienus un tos pašus elementus izpildot jaudīgāk, tas pārtop cīņas mākslā. To gan politiķe nerealizē. Anda piebilst – atšķiras arī vingrojumu komplekss dažādos gadalaikos. «Ziemā gribas kaut ko lēnāku, ieskatīties sevī, dažbrīd – arī vairāk cīņas spara. Viss notiek saskaņā ar dabas plūsmu.»

    Pandēmijas ierobežojumiem mazinoties, vasarā politiķe varēja vingrot ārā nelielā grupā, bet vēlāk nācies to darīt tiešsaistes nodarbībās. «Mājiniekiem patīk, kā tas izskatās no malas, bet nevarētu teikt, ka arī viņi uz šo pavilkās. Drīzāk noskatās ar sapratni,» smejas deputāte.

    Čakšas kolēģi arī pamanījuši Andas neparasto hobiju.

    Politiķe piebilst – sievietei izpausties ar skaistajiem vēdekļiem ir īpašs prieks. «Kad paņem rokās vēdekli, ja ir sajūta kā svētkos. Tieši šobrīd, kad prieka mums ir mazāk, nekā gribētos, taidzi ļauj saglabāt labu prāta līdzsvaru. Vēdekļi gan ir skaisti, bet darboties ar tiem ir diezgan sarežģīti, jo jārēķinās ar daudzām niansēm, piemēram, jāņem vērā vēdekļu svars,» atklāj Čakša.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē