• Piecu bērnu māte Inga Bērziņa vadīs ekstrēmo pārvērtību šovu: Neesmu vairs tajā vecumā, lai kaut ko tēlotu

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    22. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Rudenī pie skatītājiem nonāks ekstrēmo pārvērtību šovs Operācija: Jauna dzīve, kura dalībniekiem būs iespēja bez maksas uzlabot savu ķermeni. Ekspertu vidū būs psiholoģe – populārās blogeres, Supernovas vadītājas Beātes Bērziņas mamma, skaistule, kuru mēdz jaukt ar viņas slaveno meitu.

    Pārsteigums slavenajai meitai

    Šogad Eirovīzijas nacionālajā atlasē Supernova iemirdzējās jauna TV zvaigzne – brīvdomīgā blogere Beāte Bērziņa jeb Beta Beidz. Viņai ir savs podkāsts, Beāte filmējas kino un seriālā Lielie muļķi. Kad taciņa šovbiznesā jau iemīta, viņas pēdās iet arī mamma Inga, kura kļuvusi par jaunā pārvērtību šova zvaigzni. «Sacensības ar meitu nav, tikai atbalsts,» smaidot saka Inga.

    Māte vai meita? INGA neslēpj, ka bieži tiek jaukta ar savu slaveno meitu BEĀTI, kas ir 21 gadu jaunāka par Ingu.
    Māte vai meita? INGA neslēpj, ka bieži tiek jaukta ar savu slaveno meitu BEĀTI, kas ir 21 gadu jaunāka par Ingu.

    «Beāti es atbalstu visā, ko viņa dara, jo viņai patiešām ir talants būt kameras priekšā. To ievērojām jau skolas laikā,» teic blogeres mamma. Ar ziņu, ka būs redzama TV, viņa pamatīgi pārsteigusi savu slaveno meitu. Šova producente Aija Strazdiņa psiholoģi Ingu ievērojusi kādā podkāstā un piedāvājusi izmēģināt spēkus TV kameru priekšā. 

    «Nevarētu teikt, ka tas ir ļoti īpašs notikums manā dzīvē, jo man to ir daudz. Patlaban gatavojos arī TedxTalks sarunu pasākumam rudenī un rakstu grāmatu par to, kā mammas loma maina sievieti. Man patīk dzīvot garšīgi, tādēļ piekritu šim piedāvājumam,» atklāj Inga, un slavas ēnas puses viņu nemaz nebiedē.

    «Esmu jau tajā vecumā un ar tādu pieredzes bagāžu, ka reti, kas mani var izsist no līdzsvara,» paziņo viņa.

    Mudina rīkoties, nevis žēloties

    Šovā Inga psiholoģiski atbalstīs dalībniekus un sola – viss būs pa īstam, jo producenti viņai neko neuzspiež.

    «Jau dalībnieku atlasē biju aktīva, un arī šovā mani būtu grūti turēt konkrētos rāmjos. Neesmu vairs tajā vecumā, lai kaut ko tēlotu, un man grūti ko uzspiest. Ja vajadzēs būt skarbai un uzdot neērtu jautājumu, lai dalībnieks no tā būtu ieguvējs, esmu tam gatava,» teic psiholoģe.

    Tas, ka kameru priekšā tiks veiktas arī plastiskās operācijas, Ingu nemulsina. «Jā, interneta komentāri būs šausminoši, bet vienmēr var pārslēgt kanālu un izvēlēties, ko skatīties,» spriež viņa.

    Inga uzsver – iemesli, kādēļ cilvēkam ir svarīgi mainīt savu ārieni, ir dažādi. Tiem, kas pieteicās šovam, ir gan iedzimtas ķermeņa īpatnības, gan operāciju kļūdu un avāriju sekas, gan arī vienkārša vēlme izskatīties labāk. Arī tādi, kas nejūtas labi savā ķermenī, jo izjūt sevi kā pretējo dzimumu. Par viņiem Inga saka – tā ir dabas īpatnība, nevis cilvēka izvēle.

    «Viss izriet no cilvēka vērtībām. Sakopts cilvēks vienmēr ir patīkams, bet nezinu, vai pārlieku uztūnēts arī tāds ir. Tos, kas vēlas izskatīties vēl labāk, nenosodu, bet labprāt ar viņiem pirms operācijas aprunātos,» saka Inga.

    Ja ir vēlme kļūt slaidākam, psiholoģe mudina cilvēkus rīkoties, nevis tikai žēloties.

    Un tikai tad, ja nekas nav līdzējis, var ķerties pie tauku atsūkšanas. «Neko nedarīt un reizi gadā aiziet pie ķirurga man kā sportistei šķiet nepieņemami,» neslēpj viņa. Pati ar savu spoguļattēlu Inga allaž bijusi apmierināta, lai gan neizslēdz – gadiem ejot, var mainīties viss. 

    Meitas aktivitātes atbalsta

    To, kā popularitāte ietekmē dzīvi, pērn izbaudīja Ingas meita Beāte. Tolaik daudz tika apspriesti meitenes YouTube kanālā publiskotie video, kuros Beāte vaļsirdīgi un bez cenzūras stāstīja par visu, kas uz sirds – arī par savas dzīves ēnas pusēm, par kurām citkārt populāri ļaudis mēz noklusēt. Inga pret šādu meitas vaļsirdību, kuru pati Beāte sauc par terapeitisku, ir pieņemoša un arī spēj atzīt savus trūkumus.

    «Tas ir veids, kā norunāt nost savas sajūtas. Man ir pieci bērni, bet, nepārprotiet – tas, ka strādāju ar mammām, vēl nenozīmē, ka pati vienmēr esmu bijusi ideāla māte. Beātei bija grūts tīņa vecums, tomēr mēs vienmēr visu atklāti izrunājām. Meita ir malacis, ka atrada veidu, kā pārdzīvot šo sarežģīto laiku, kad mūsu starpā nebija pats labākais kontakts. Nu šie laiki ir garām, un manā acu priekšā ir brīnišķīga 24 gadus veca sieviete,» lepojas psiholoģe.

    Piecu bērnu mamma

    Kas tad īsti ir Inga Bērziņa, kas, iespējams, jau šajā rudenī kļūs tikpat populāra kā savulaik šovu zvaigzne psiholoģe Aina Poiša? Ikdienā viņa ir mamma un psiholoģe un vada Cilmes šūnu banku aliansi.

    Savulaik Inga studēja tūrismu, un psiholoģija viņas dzīvē ienāca nejauši. Pirms vairāk nekā desmit gadiem, saskaroties ar dzīves grūtībām, viņa pati lūkojās pēc psihoterapeita palīdzības. Pašizziņas process ievilka tik ļoti, ka Inga drīz vien ieguva otru izglītību psiholoģijā.

    Ingai ir pieci bērni. Savulaik desmit gados viņa laida pasaulē četras atvases, un šis laiks viņai ļāvis iedziļināties mammu psiholoģijā un ar to saistītās problēmās.

    «Pēc manas teorijas, pēc garīguma nav jābrauc uz Indiju – to var dabūt arī tepat, būdama mamma,» uzskata viņa.

    Ingai ir 45 gadi, un viņa izskatās lieliski. Kā daudzbērnu māmiņa to visu dabū gatavu – karjera, bērni un ideāla fiziskā forma? «Jā, man bieži to vaicā. Laikam jau tas ir lauku cilvēka rūdījums, kas iegūts, smagi strādājot. Enerģiju vairoju, skrienot garās distances, dejojot un strādājot savu mīļoto darbu,» tā Inga.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē