• PĒRLES galvenās redaktores Sandijas Šēnbergas Barselonas adreses

    Atpūta
    Sandija Šēnberga
    18. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Park Guell
    Foto: Shutterstock
    Park Guell
    Kuri vēstures un kultūras objekti jāredz katrā pilsētā, to jums izstāstīs jebkurš tūristu ceļvedis. Mēs piedāvājam autoru pašu atklātas un pārbaudītas vietas un lietas.

    Barselona ir lieliska iespēja pagarināt brīvdienas par vienu dienu, jo ar to ir ērta satiksme no Rīgas. Un tā ir arī iespēja sagaidīt pavasari ātrāk, jo šajā gadalaikā Barselonā termometra stabiņš droši pakāpjas pāri 20 grādiem.

    Ko apskatīt

    Ja Barselonā esat pirmoreiz, iesaku nopirkt pilsētas apskates divstāvu autobusa biļeti un izbraukt visus trīs (ziemā divus) maršrutus. Ir tā vērts,
    Sagrada Familia
    Sagrada Familia
    jo autobuss aizvizina uz visiem must see punktiem, pie reizes piedāvājot vispārīgu, bet pietiekami interesantu pilsētas vēstures īso kursu. Būs izdevīgāk un arī interesantāk nekā ar metro.

    Ja esat pirmoreiz, protams, jāredz viss, kas saistīts ar slaveno arhitektu Gaudi, jo bez viņa nebūtu Barselonas, kādu to zinām, – gan pārsteidzošais Guell parks, gan La Pedrera neparastā ēka, gan fantastiskā katedrāle Sagrada Familia. Šeit iegāju iekšā tikai ceturtajā Barselonas apmeklējuma reizē – nelikās, ka ir vērts stāvēt garajā rindā. Bet bija – es pat teiktu, ka Sagarada Familia iekšpuse ir pārsteidzošāka par ārpusi. Biļetes gan labāk pirkt internetā – tiksiet iekšā daudz ātrāk (tas attiecas arī uz daudzām citām vietām).

    Savukārt slavenajā La Pedrera ir vērts uzreiz uzbraukt uz jumta, nevis tūristu burzmā stumdīties pa mazajām, nedaudz piesmakušajām istabiņām, un vislabāk to darīt vakarpusē, saulei rietot. Ja ir vēlēšanās redzēt Gaudi interjerus, apmeklējiet Casa Batllo.

    Muzeji

    No muzejiem pirmajā vietā liktu katalāņu mākslinieka Huana Miro paša dibināto Fundacio Joan Miro. Te apskatāma plaša viņa darbu kolekcija, turklāt pati māja kalpo kā lielisks fons krāsainajiem darbiem. Muzejs atrodas Montžuika kalnā (pie tā piestāj arī pilsētas apskates autobuss), pirmdienās slēgts, sestdienās strādā tikai līdz 15:00.

    • Pikaso muzejs
    • Pikaso muzejs
      Pikaso muzejs
      Svarīgu savas dzīves daļu Pikaso pavadīja Barselonā. Te var apskatīt Pikaso šī dzīves posma darbus. Parasti rindas, tāpēc labāk biļetes pirkt internetā. 

      Ja interesē 20. gadsimta otrās puses mākslinieku darbi, dodieties uz Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Iespaidīga ir pati muzeja ēka, ko projektējis slavenais amerikāņu arhitekts Ričards Meiers. Šī muzeja pluss – tas atvērts pirmdienās, kad pārējie slēgti.

      Kur paēst

      • Paelja

      Pez Vela. Stilīgs, paliels pludmales krogs ar āra terasi netālu no viesnīcas W Barcelona (Passeig del Mare Nostrum, 19 – 21). Paelju pasniedz lielajās pannās  – ideāls daudzums trim, jo divatā tikt galā pagrūti. Labāk izvēlēties no baltajiem rīsiem, melnie mēdzot piedegt.

      Otra vieta atrodas pašā tūrisma sirdī – tirgū. Paella Bar Boqueria. Salīdzinājumā ar iepriekšējo – dizaina nekāda, bet paeljas fantastiskas. Trijatā ņemiet divas mazās – būs ideāli.

      • Tapas

      Quimet & Quimet. Šajā tapu bārā var iegriezties pēc pastaigas pa Montžuika kalnu (Poeta Cabanyes 25). Par nelielā tapu bāra kvalitāti liecina arī Tripadvisor vērtējums – 4,5 zvaigznes no piecām.

      • Labākās jūras veltes
      • La Paradetta
        La Paradetta
        La Paradetta – ļoti garšīgi, daudzveidīgi un demokrātiski, bez baltiem galdautiem un viesmīļiem. Pirms atvēršanas mēdz būt rindas.

        Klients no svaigo jūras velšu letes izvēlas to, kas uzrunā, un pagatavošanas veidu, tad jāgaida, kad no virtuves atskanēs jums iedalītais numuriņš. Tik garšīgus fritētos kalmārus kā šeit nekur neesmu ēdusi! Izvēle ir ļoti liela.

        Pievērsiet uzmanību darba laikiem!

        • Labākās kūkas un pusdienas

        Pēc La Pedrera apmeklējuma vērts iegriezties Cafe Jaime Beriestain, kur var gan kārtīgi paēst, gan arī pasēdēt un atpūsties kompānijā ar kādu kūku no skatloga, kokteili vai kafiju. Ļoti mājīgi un garšīgi, bet vienlaikus arī eleganti. Kafejnīca ir konceptveikala sastāvdaļa (ziedi un 20. gadsimta vidus atjaunotas mēbeles un interjera priekšmeti), kuru 2010. gadā izveidoja interjera dizainers Jamie Beriestain. Šī kafejnīca ir paviesojusies žurnālu Vogue, Wall Street Journal un Vanity Fair lappusēs.

        Cacao sampakašokolādes ražotne, veikals un kafejnīca. Viss veikalā nopērkamais un nobaudāmais ir radīts šeit – no kakao pupiņas līdz šokolādei un citiem izstrādājumiem, bez konservantiem un krāsvielām. Veikaliņā varat ne tikai nobaudīt šokolādi, saldējumu un kūkas, bet arī iegādāties šokolādes konfektes un krēmus. Kastīte ar 16 konfektēm ap – 13 €.

        Šopings

        Braucot uz Eiropas lielajām pilsētām, es reti iepērkos pilsētas centrā, labāk izvēlos tuvumā esošos autletus. Pie Barselonas atrodas lielākā un, manuprāt, arī labākā Chick Outlet Shopping tīkla specializētā iepirkšanās pilsētiņa La Rocca Village ar vairāk nekā 140 veikaliem. Jāsaka gan, ka masu zīmolu veikalu te nav, bet atradīsiet Burberry, Prada, Armani, Tods, Bally, Max Mara un citus, kuros ir atlaides līdz pat 80%. Visērtāk te nokļūt ar speciālo Shopping Express autobusu, kas atiet sešreiz dienā no galapunkta Katalonijas laukumā un aizved 45 minūšu laikā.
        La Rocca Village
        La Rocca Village

        Sesderma ir Barselonā radīts kvalitatīvs un iecienīts kosmētikas zīmols. Nopērkams tikai aptiekās vai klīnikās, kuras šo zīmolu ir augstu novērtējušas. Pašas spānietes īpaši slavē Chin & Neck krēmu un visu anti-aging sēriju. Factor G Chin & Neck, 50 ml 43,90 €, Retiage Eye Contur Gel, 15 ml 33,90 €

        Slaveno spāņu gardumu turronu vislabāk pirkt ražotāja veikaliņā, kas atrodas La Pedrera (lētāk nekā tirgū). Ir daudz turrona recepšu, bet princips ir viens – grauzdēti rieksti vai žāvēti augļi tiek sajaukti ar medus un cukura sīrupu, pievienojot putotu olu baltumu, dažkārt šokolādi vai riekstu pastu.

        Viesnīcas

        Parasti rezervēju Booking.com un cenšos izvēlēties viesnīcu, jo ar dzīvokļiem ir gadījies dažādi – esmu arī stundu gaidījusi, kamēr tiek atnestas atslēgas. Viesnīca ar labu cenas un kvalitātes attiecību ir Chic and Basic – dizaina viesnīcas budžeta variants. 

        Ārpus Barselonas

        • Salvadora Dalī māja-muzejs
        • Jā, nevis tradicionālais teātra muzejs, bet tieši māja, kurā dzīvojis un
          strādājis Salvadors Dalī kopā ar sievu Galu. Tā atrodas ciematiņā Port Lligat, vislabāk te nokļūt ar īrētu auto un biļetes pirkt internetā, jo mājā apmeklētājus ielaiž mazās grupiņās un tikai noteiktos laikos. Bet ir tā vērts: Dalī te dzīvoja līdz 1982. gadam, un viss ir tieši tāpat kā toreiz – gan darbnīca, gan dzīvojamās telpas, gan dārzs, mazliet uz fantāzijas un realitātes robežas.

          Labs galamērķis vienas dienas braucienam – vispirms ar vilcienu no Spāņu laukuma metrostacijas, pēc tam ar funikulieri. Mēģiniet paspēt līdz pulksten vieniem, tad dzirdēsiet eņģeļu balsīs dziedam klostera zēnu kori. Pēc tam var izstāvēt rindu, lai pieskartos un izlūgtos svētību Montserratas Melnajai madonnai, un atlikušo dienas daļu veltīt pastaigām kalnos (ar funikulieri var uzbraukt vēl augstāk) – tie pārsteidz ar neparastajām formām. Klosterī ir arī viesnīca, kur pārnakšņot un sagaidīt saullēktu kalnos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē