• «Pēdējā laikā viņa izvairījās no cilvēkiem.» Meita atklāj Svetlanas Bless pēdējo vēlēšanos

    Slavenības
    Gita Vīksne
    18. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktrise Svetlana Bless ar meitu aktrisi Ievu Puķi.
    Foto: F64
    Aktrise Svetlana Bless ar meitu aktrisi Ievu Puķi.
    Pagājušajā piektdienā – pavisam neilgi pirms savas 80. jubilejas – mūžībā devās aktrise, leģendārā Žurka Kornēlija Svetlana Bless.

    «Tā lielā mīlestību, ko esmu saņēmusi no mammas, mani sildīs visu atlikušo mūžu,» sarunā ar «Privāto Dzīvi» saka Svetlanas Bless meita Valmieras Drāmas teātra aktrise Ieva Puķe. Viņa neslēpj – pēdējos gados mammai bijušas problēmas ar sirdi, tāpēc sabiedrībā izgāja ļoti reti. Arī Bless kolēģis un draugs Jānis Skanis pauž:

    «Pēdējā laikā Sveta izvairījās no cilvēkiem.

    Viņa bija aktrise, kurai teātris nozīmēja pilnīgi visu. Kopš no viņas ikdienas gaitām teātris pazuda, viņas dzīve kaut kādā ziņā bija apstājusies. Mūsu pēdējās sarunas bija par slimībām un slikto pašsajūtu. Tādas ļoti bēdīgas lietas… Viņai bija švaki ar sirdi, tādēļ viņa šausmīgi baidījās no tā, ka publikas priekšā varētu kļūt slikti.»

    Pirms pāris gadiem intervijā žurnālam IEVA uz jautājumu, no kā viņai visvairāk bail, Svetlana atbildēja: «Man bail kļūt par slogu Ievai. No visa pārējā šajā dzīvē nebaidos. Nodevību un visu citu var pārdzīvot un aizmirst, bet to, ka cilvēks kādam kļūst par slogu, nevar pārdzīvot. Es bieži domāju par nāvi, bet arī no komiskās puses. Domāju – kā tur būs? Ko es tur satikšu? Varbūt mēs tur nedaudz konjaciņu ieķersim, un būs foršas atmiņas par tiem laikiem, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas. Jo šis laiks, kurā dzīvojam, atšķiras – šis ir dvēseles inflācijas laiks. Un tas turpinās jau krietni. Naudas vērtība kļuvusi daudz lielāka, sirds un dvēsele ir nostumtas malā…»

    Ieva mammai apsolīja, ka pēc viņas nāves viss tikšot izdarīts tā, kā Bless to vēlējās. Bless talanta pielūdzēji pieminēt aktrisi varēs katrs savās mājās, iededzot svecīti un atceroties, cik daudz prieka savulaik sniedza Svetlanas humors un skatuves māksla. «Mamma vēlējās, lai netiku rīkotas publiskas bēres. Tādēļ atvadas būs tikai pašu tuvāko cilvēku lokā. Mamma tiks kremēta, un pēc tam tiks izpildīta viņas pēdējā vēlēšanās,» atklāja Ieva.

    Kāda tā ir un kādas bija Svetlanas pēdējā tikšanās ar mīļajiem kolēģiem, lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā.  

    • Atklāta mirušās aktrises Svetlanas Bless pēdējā vēlēšanās
    • Rītiņam tagad glauns piemineklis. Brāļi atklāj, kam atdevuši Mārtiņa mantas un naudu
    • Komponistu Juri Kulakovu neielaiž modes šovā. Apģērbies neatbilstoši!
    • Kolāts zelta rudeni spiests pavadīt slimnīcā. Kas kaiš bijušajam Latvijas Radio ģenerāldirektoram?
    • Dziedātāja Agnese Rakovska pieteikusi karu liekajiem kilogramiem
    Privātā Dzīve nr42

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē