• Pašmāju slavenības bauda kalnus gan Latvijā, gan ārzemēs

    Slavenības
    Gita Vīksne
    20. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook, Instagram
    Lai pavadītu dienu uz kalna, populāri ļaudis ceļas pat sešos no rīta un dodas uz slēpošanas trasēm – ar sejas maskām un iepriekšēju rezervāciju.

    Smalkā kūrortā tikai ar sejas maskām

    «Francija un Austrija ir ciet tūristiem, atlika Šveice,» pagājušajā nedēļā no pasaulslavenā kalnu kūrorta Sanktmoricā vēstīja bijušā ABLV Bank īpašnieka Oļega Fiļa draudzene Kristīne Jelinska. «Esmu šeit pirmo reizi, bet man ļoti patīk. Jūtamies droši. Visur prasa valkāt maskas, arī uz ielām,» atzina viņa

    Visas trases Sanktmoricā ir vaļā, restorāni – tikai līdzņemšanai, bet viesnīcu restorānos gan apkalpo savus nakšņotājus. Apģērbu veikali strādā. Sejas maskas jālieto arī uz pacēlājiem,» atklāja Fiļa draudzene. «Lidojām uz Šveici caur Milānu, tādēļ zvanīju uz Itālijas vēstniecību, lai uzzinātu, kas nepieciešams, šķērsojot Itāliju. Aizpildījām speciālu veidlapu mājās un pievienojām Covid-19 testa rezultātus – negatīvus un ne vecākus par 72 stundām. Anketu pieņēma lidostā, Covid-19 testu neviens nekur nejautāja. Pieteicos testam arī nākamajā dienā pēc atbraukšanas uz Latviju. Neskatoties uz pašizolāciju, to veicam gan pirms ceļojuma, gan pēc tā,» tā Kristīne.

    Soču kalnos kovida neesot

    Dziedātajā Liene Greifāne ziemas priekus bauda kopā ar vīru Igoru un dēlu Kristoferu slēpošanas kūrortā Sočos. «Man jautā, vai šeit nav kovids? Sočos, kur dzīvo oficiāli ap 500 000 un neoficiāli ap divi miljoni iedzīvotāju, pēdējo reizi pa radio teica, ka esot tikai pieci saslimušie. Kalnos, par laimi, nav neviena,» vēstīja Liene.

    Dodas uz kalnu pirmdienā

    «Vēl joprojām jauni un traki. Un neceriet, mēs tā arī nenokritām,» Riekstukalna slēpošanas trasē Baldonē pagājušās pirmdienas vakarā lepojās TV raidījuma Superbingo vadītājs Armands Simsons. «Divas foršas un sniegotas stundas,» gandarīta bija viņa sieva Iveta Simsone.

    Ceļas sešos no rīta

    «Šodien bija ļoti skaists rīts. Mums vakar vakarā izdevās rezervēt laiku Žagarkalnā uz pulksten deviņiem. Cēlāmies sešos no rīta, lai paēstu brokastis un mierīgā garā aizbrauktu līdz Cēsīm,» atklāja kafijas namiņa Kurts Coffee īpašniece Ketija Karlsone, kura slēpošanas priekus baudīja kopā ar vīru Ēriku un abu meitām Miu un Olīviju.

    «Meitenes pēdējo reizi uz dēļiem bija pagājušajā gadā, arī tad tikai divas reizes. Šorīt gāja traki. Ne viena, ne otra no sākuma nevarēja uzbraukt ar pacēlāju. Pirmajā reizē ar Olīviju kāpām kalnā augšā, nesot savus dēļus. Slapjām mugurām! Bet tas bija to vērts, jo lika gribēt pacensties un nākamajā reizē tikt augšā ar pacēlāju. Divas stundas nodauzījāmies pa kalnu. Pasakaina dieniņa.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē