• Pasaulslavenā operdziedātāja Anna Ņetrebko atpūtusies Vecrīgā: Pavasarī atgriezīsimies ar koncertu

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    22. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Pāris dienu pirms gadu mijas rīdziniekus pārsteidza pasaulslavenās operdīvas viesošanās. Par to, ka, ierodoties no Austrijas, 10 dienas jāievēro pašizolācija, viņai nebija ne jausmas.

    «Brīnišķīgajā Rīgā viss ir slēgts un tukšs gluži tāpat kā Vīnē. Cenšamies abstrahēties no biedējošās realitātes un priecāties par Vecrīgu,» vēstīja Krievijas operzvaigzne Anna Ņetrebko, kas jau daudzus gadus ar ģimeni dzīvo Austrijā.

    Dažas dienas pirms Jaungada viņa ieradās Latvijā ar vīru azerbaidžāņu tenoru Jusifu Eivazovu un savu pusaugu dēlu Tjago Aruā, kas dzimis laulībā ar Urugvajas baritonu Ervīnu Šrotu. Anna un Jusufs Ziemassvētkos nosvinēja kāzu piekto jubileju. Kopā ar viņiem Rīgā atpūtās arī ģimenes draudzenes.

    Kompānija bija pārsteigta, ka galvaspilsēta ir gluži kā izslaucīta – klusa un tukša. «Pastaigājamies pa Vecrīgas ieliņām. Šeit ir skaisti, bet neviena nav,» bildējot vecpilsētas ielas, kur citkārt klīst tūristu bari, secināja dziedātāja. Šoreiz par vakariņām restorānā un pasēdēšanu omulīgā krodziņā bija jāaizmirst. Tāpēc liels bija Annas prieks, kad izdevās uziet strādājošu konditoreju.

    «Atradām īstu laimi! Eklēri bija burvīgi,» jūsmoja operdīva. Tos gan pasaules zvaigznei nācās notiesāt, sēžot uz soliņa pie Operas nama. «2020. gads, mīļi lūdzam tevi un tavu kovidneprātu doties prom.

    Ēst pīrādziņus uz soliņa un dzert tēju no plastmasas glāzēm ir…» pukojās Ņetrebko.

    Kad Anna dalījās ar fotomirkļiem no Rīgas, operdziedātājas fani pauda izbrīnu, kā viņai izdevies te nokļūt šajā trakajā laikā. «Bez problēmām! Negatīvs Covid-19 tests, un uz priekšu! Un nekādas karantīnas atbraucot, bet varbūt kaut kas ir mainījies,» atbildēja operzvaigzne.

    SPKC publiskotā informācija gan tobrīd liecināja, ka, atceļojot no Austrijas, jāievēro 10 dienu pašizolācija. Uz to norādīja arī daži Annas Instagram sekotāji, sakot – citādi būtu, ja viņa ierastos no Islandes vai Vatikāna. Anna atzina, ka koronavīrusu jau ir pārslimojusi. «Laikus devos uz slimnīcu, kur man palīdzēja izārstēt pneimoniju,» pauda Ņetrebko.

    Rīgā kompānija uzturējās vien dažas dienas, jo jauno gadu bija ieplānojuši sagaidīt Maskavā. «Atgriezīsimies pavasarī ar koncertu,» saviem Latvijas faniem apsolīja viņa.

    Aprīlī Arēnā Rīga ir ieplānota Ņetrebko un Eivazova uzstāšanās ar programmu Verdi Gala. Opermūzikas mīļotājiem Latvijā Anna ir labi zināma. Pirms diviem gadiem viņa uzstājās Dzintaru koncertzālē festivālā Laima Rendezvous Jūrmala, ir bijusi viešņa Siguldas opermūzikas svētkos, dziedājusi kopā ar latviešu mecosoprānu Elīnu Garanču, sniegusi arī koncertu Latvijas Opernamā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē