• Par ko apraudājās Artuss Kaimiņš

    Slavenības
    Gita Vīksne
    20. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Artuss Kaimiņš
    Foto: F64
    Artuss Kaimiņš
    «Piespriediet man piespiedu darbu, nevis naudas sodu,» lūdza aktieris, bijušais deputāts Artuss Kaimiņš. Viņa pēdējais vārds Rīgas pilsētas tiesā bija rūpīgi pārdomāts – dramatiskas atmiņas un uzsvars uz to, ka viņš kļuvis par tēvu.

    «Ar šo zīmogu staigāju pa pasauli jau piecus gadus – Kaimiņš ir noziedznieks,» Rīgas pilsētas tiesā sacīja bijušais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Todien tika uzklausīts viņa pēdējais vārds krimināllietā par grāmatvedības dokumentu viltošanu. Artusu apsūdzēja par SIA « Al De Media» grāmatvedības dokumentu – Kaimiņa uzņēmumam SIA «Suņu būda» izsniegto rēķinu – viltošanu. Par šādu nodarījumu paredzēta brīvības atņemšana līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai naudas sods.

    Prokurors bija lūdzis Kaimiņam piespriest naudas sodu 15 minimālo algu apmērā – 9300 eiro. Artuss atzina, ka tādas naudas viņam neesot, un tiesas zālē pat izplūda asarās: «Es lūdzu jūs attaisnot mani, godātā tiesa. Bet, ja nu gadījumā jūs uzskatāt, ka esmu par maz sodīts, lūdzu, piespriediet man piespiedu darbu, nevis naudas sodu, ko pieprasījis prokurors. Jo man tādas naudas nav.» Ar asarām acīs Kaimiņš sacīja, ka negrib nonākt cietumā: «Godātā tiesa, arī

    apcietinājuma opcija neder, jo tad man visdrīzāk atņems tēva tiesības un es savu puiku nevarēšu satikt vispār.

    Esmu nepamatotu sodu jau saņēmis, piecus gadus izdzīvojot šo te visu – mierinot ģimeni, domājot, kā tas ietekmēs manu dēlu. Nevienam nav jādzird teksti – tavs tētis ir noziedznieks!»

    Tiesa piesprieda Artusu Kaimiņu atzīt par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā un sodīt viņu ar sabiedrisko darbu uz 280 stundām.

    Vairāk par ļoti emocionālo tiesas sēdi lasiet žurnālā «Privātā Dzīve!»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē