• Operdziedātāja Alise Zinovjeva: Man patīk Latvija daba. Beidzot varu mierīgi elpot, jo Itālijā man vasarā ir par grūtu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    22. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 no žurnāla Privātā Dzīve arhīva / Dāvis Ūlands
    Dzintaru koncertzālē uzstājās latviešu operdziedātāja, kura jau 20 gadu dzīvo Itālijā un ar savu skanīgo soprānu priecē klausītājus skaistākajos Eiropas opernamos.

    Operdziedātājas Alises Zinovjevas sniegumu jau vairākus gadus var baudīt Jūrmalas festivāla koncertos. Arī šogad viņa uzstājās Dzintaru koncertzālē kopā ar Aleksandru Antoņenko un Andželu Gobu dziedāja koncertuzvedumā Zemnieka gods, kā arī kāpa uz skatuves Jūrmalas festivāla Galā koncertā. «Katru gadu vismaz mēnesi pavadu Latvijā. Man patīk šejienes daba, klimats. Beidzot varu mierīgi elpot, jo Itālijā man vasarā ir par grūtu,» saka Alise. Šovasar viņa uz dzimteni atbraukusi kopā ar 10 gadu veco meitu Šaneli.

    Operdziedātājas atvase brīvi runā itāliski, angliski un krieviski.

    «Mājās, kad esam kopā ar tēti, runājam itāliešu valodā, bet, kad esam divatā – krieviski. Latviski gan meita nesaprot, jo šo valodu dzird reti. Arī uz Latviju viņai reti sanāk atbraukt,» atklāta ir Zinovjeva.

    Alise stāsta, ka viņas vīrs un Šaneles tētis ir izbijis itāļu politiķis, bet tagad tirgo nekustamos īpašumus. Meita iet talantīgās mātes pēdās – Šanele labi dzied, spēlē klavieres un jau sešus gadus dejo baletu.

    Alises ikdiena jau daudzus gadus rit svešumā. «Līdz 16 gadu vecumam dzīvoju Aizkrauklē. Vairs gan turp nebraucu, bet mani bērnības draugi brauc uz maniem koncertiem, kad esmu šeit. Vēlāk mācījos Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā kopā ar Aleksandru Antoņenko, Andželu Ķirsi, Nauri Indzeri un Sandru Strengu, kura tagad dzīvo Amerikā. Gribēju pilnīgāk apgūtu itāļu vokālās mācības tradīcijas, tāpēc savulaik iestājos Romas konservatorijā. Pēc mēneša būs pagājis 21 gads, kopš dzīvoju Itālijā,» stāsta operdziedātāja.

    «Tagad ar ģimeni dzīvojam Tjenā – starp Veronu un Venēciju. Esmu brīvmāksliniece – kur mani aicina, tur arī uzstājos. Dziedu gan Milānas La Scala, gan citos opernamos. Patlaban aktuāls ir mans jaunais ampluā – esmu nodibinājusi savu skolu, ir aizvadīts pirmais mācību gads tajā. Manā skolā ir talantīgi bērni, kuriem sniedzu savu pieredzi. Mani audzēkņi jau tagad ar panākumiem startē dažādos konkursos,» gandarīta ir māksliniece.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē