• No Birkava grib piedzīt simtiem tūkstošu eiro

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    11. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pagājušajā nedēļā Rīgas apgabaltiesa skatīja Latviju pametušās Danske Bank prasību pret trim sabiedrībā zināmiem ļaudīm par vairāk nekā 600 000 eiro piedziņu. Privātā Dzīve vēsta – viņu vidū ir arī bijušais premjers Valdis Birkavs.

    Jau vairāk nekā 12 gadu dažādās tiesās notiek sēdes, kur uz apsūdzēto sola ir kādreizējais premjers, ārlietu un arī tieslietu ministrs Valdis Birkavs, kā arī Izraēlas uzņēmējs Boriss Gafts un bijusī Saeimas deputāte Irina Cvetkova. Joprojām nav paredzams, kad šis process varētu noslēgties, jo apsūdzētie neuzskata, ka viņiem būtu jāatmaksā pašu galvotais kredīts.

    Lieta aizsākās 2006. gadā, kad, dzīvojamās mājas celtniecībai uz ekspremjeram Valdim Birkavam tolaik piederošas zemes SIA Buļļu 35 paņēmusi 2,94 miljonus eiro kredītu Danske Bank Latvijas filiālē.

    Par šī aizdevuma atmaksu, ieķīlājot nekustamo īpašumu, galvojuši Birkavs, Gafts un Cvetkova, kuriem SIA piederējušas īpašuma domājamās daļas.

    Krīzes dēļ aizdevums laikus netika atdots, SIA Buļļu 35 nepildīja savas saistības, un jau 2008. gada nogalē Kurzemes rajona tiesa pēc Danske Bank Latvijas filiāles prasības izsniegusi izpildrakstu par saistību bezstrīdus piespiedu izpildi. 2009. gadā notika izsole, un par labu Danske Bank Latvijas filiālei atsavināts nekustamais īpašums Rīgā, Buļļu ielā, ko veido 2074 kvadrātmetri zemes un māja ar vairāk nekā 15 dzīvokļiem.

    2013. gadā banka, uzskatot, ka arī pēc īpašuma pārņemšanas un realizācijas nav pilnībā atguvusi izsniegtā kredīta vērtību, vērsās Rīgas apgabaltiesā, iesniedzot prasību par parāda piedziņu, sarēķinot, ka kopā ar procentiem un līgumsodu jau tolaik Birkavs, Cvetkova un Gafts kā galvotāji bankai esot parādā teju pusmiljonu latu – vairāk nekā 600 000 eiro.

    Viena no tiesas sēdēm saistībā ar šo parādu notika 2017. gadā, un uz to Birkavs nebija ieradies. Kā bijušais politiķis komentē savu iespaidīgo parādu un ko ar to plāno iesākt bijusī Saiemas deputāte Cvetkova, lasiet jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Birkavs parādā simtiem tūkstošu eiro! Ekspremjeru vazā pa tiesām jau 12 gadu.
    • Slēdz slavenāko mākslas galeriju Vecrīgā. Uz pēdējo izstādi ierodas pat Laima Vaikule.
    • Stendera dibinātājs Jānis Bērziņš laimē Superbingo un...naudu iegulda betonā!
    • Uzzini, kas saista dziedātāju Gupalo un prezidentu Levitu.
    • Populāri vīrieši iepazīstas tinderī. Kozmens tur saticis liktenīgo.
    • Kaukulis atklāj vecmeitu ballīšu noslēpumus. Pikanti un pārsteidzoši!
    Privātā Dzīve nr06

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē