• Mūziķis Grāvers nevēlas, lai viņu izseko un lūdz draugiem pat dzēst viņa telefona numuru

    Slavenības
    Gita Vīksne
    10. jūnijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Nevienam nav tiesību izsekot mani bez manas piekrišanas,» uzskata grupas Jumprava solists Aigars Grāvers, kurš aicina ikvienu, kurš plāno izmantot jauno lietotni Apturi Covid, dzēst viņa telefona numuru no kontaktu saraksta.

    «Tas nav joks, es patiešām šādu aicinājumu pirms dažām dienām ierakstīju feisbukā,» PDz saka mūziķis Aigars Grāvers. Viņš neatbalsta jauno brīvprātīgo kontaktu fiksēšanas lietotni Apturi Covid un lūdz draugus un paziņas, kas plāno to lejupielādēt, Grāvera telefona numuru no sava saraksta pirms tam izdzēst.

    «Šajā paziņojumā viss ir saprotami uzrakstīts. Gudrāk un skaidrāk vairs nevarēšu paskaidrot,» PDz teic Grāvers. Savu aicinājumu draugiem viņš pamatoja šādi: «Jums nav manas piekrišanas izmantot manu tālruņa numuru, e-pastu, vārdu vai jebkuru citu personisku informāciju, saistībā ar lietotni Apturi Covid, lai ar šīs lietotnes palīdzību tās īpašnieki identificētu, izsekotu vai iegūtu manus, manas ģimenes, manu draugu un paziņu kontaktus. Saprotu, ka visi jūsu kontakti, kā arī jūsu kontaktu kontakti kļūs zināmi Apturi Covid lietotnes īpašniekiem uzreiz pēc tās instalēšanas jūsu viedtālruņos.

    Redzot, kas notiek Ķīnā ar līdzīgas lietotnes izmantošanu, es atsakos kļūt par Apturi Covid lietotnes tiešu vai netiešu lietotāju.

    Es nevēlos, lai valdība vai kāda cita organizācija jebkādu iemeslu dēļ izseko mani.

    Tas ir pretrunā ar manām cilvēktiesībām.» Uz PDz jautājumu, vai ar šādu paziņojumu nebaidās aizbiedēt draugus un sadarbības partnerus, Grāvers atbild īsi: «Tādā gadījumā man būs citi draugi.»

    Mūziķim ārkārtējās situācijas dēļ valstī atcelti visi viņa koncerti, un tas noskaņojumu neuzlabo. «Tādas muļķības kā online koncertus neplānoju. Arī mūziķu uzstāšanās autokoncertos man nav saprotama. Īsts rokkoncerts pieprasa dzīvu cilvēku klātbūtni. Cilvēku, nevis automašīnu. Negribu spēlēt koncertu mašīnām! Brīnos par mūziķiem, kas tādos uzstājas. Acīmredzot viņiem šī ačgārnā pasaule šķiet normāla,» teic Grāvers.

    Materiāls publicēts žurnālā Privātā Dzīve, Nr. 22

     

    1 komentārs

    Rita Auguste
    Mākslinieka kungs!Nedzīvojiet ilūzijā, ka ApturiCovid Jūs interesē kā personība vai mākslinieks. šī sistēma sniegtu informāciju, tai skaitā arī Jūsu draugiem un mīļajiem, par iespējamu risku tikt inficētam,līdz ar to viņiem tiktu dota iespēja pieņemt lēmumu attiecībā uz savu un savu mīļo cilvēku veselību un tālāko rīcību. Vistraģiskākais dzīvē ir brīdis, kad tev neviens vairs nezvana, to nevajadzētu pašam steidzināt.Jo tas vienmēr pienāks pats, un tas vienmēr būs par ātru...

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē