• Mistiska vieta, kurp dodas visi — Katvaru muižas parks

    Slavenības
    Gita Vīksne
    18. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook, Instagram
    Novembra pēdējā svētdienā ar dažu stundu atšķirību Katvaru muižas parkā pēc savas devas misticisma ieradās vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki. PDz viņiem jautāja, kas šajā vietā tik vilinošs?

    Jutos pozitīvi uzlādēta

    «Kad ieradāmies, bijām tur vienīgie cilvēki. Mēs gan turp devāmies ļoti agri – izbraucām no Rīgas jau deviņos no rīta,» par Katvaru muižas parka apmeklējumu PDz stāsta uzņēmēja Marika Ģederte. «Kopā ar draugiem katru otro svētdienu dodamies vismaz 10 kilometru garā pastaigā pa dažādām interesantām Latvijas vietām. Izvēlamies reģionus, kas vēl nav redzēti, un tajos atrodam vismaz divus jaunus apskates objektus,» uzsver Marika.

    Katvaru muižas parkā uzņēmēja gan jau bija viesojusies šovasar, kad visas liepas bija koši zaļas. Toreiz gan Marika bija nedaudz vīlusies. «Jutos pozitīvi uzlādēta, pat izlēmu turp doties vēlreiz, taču biju arī nedaudz vīlusies.

    Biju iedomājusies, ka muižas parka koki būs milzīgi – tādi kā ozoli.

    Biju pārsteigta, ka liepas ir ļoti nelielas,» nosmej Marika.

    Viņa ir pārliecināta, ka šobrīd Latvijā pastaigu takas un citas skaistas vietas ir cilvēku pilnas, tāpēc skaisto vietu apskatei ir jāpieiet ļoti radoši. «Viena no lietām, ko varu ieteikt, – uz izvēlēto vietu jādodas agri no rīta,» saka Marika. Viņasprāt, Katvaru liepas ir vērts apskatīt visos gadalaikos – arī ziemā. «Bet īpaši skaisti skati ir brīžos, kad līdzās no ezera paceļas migla!»

    Pārņēma spocīgas izjūtas

    Restorāna Felicita īpašniece un skaistumkonkursa Miss Plus Size Universe 2019 uzvarētāja Viktorija Brovuna muižas parkā bija pirmo reizi. «Aizbraucām kopā ar meitu. Jau kādu laiku ļoti gribēju doties tieši uz šo parku. Tas noteikti arī skaisto bilžu dēļ, ko šajā vietā gandrīz katrs cenšas uzņemt. Kad ieradāmies, bez mums bija vēl pāris cilvēku. Parkā pavadījām aptuveni stundu, un tad jau uz parku sāka plūst daudzi.

    Redzētais man patika, lai gan palika iespaids, ka šī vieta ir nedaudz pamesta, šķita, ka tai piemīt ļoti maģiska aura.

    Uz vietas pārņēma pat mazliet spocīgas izjūtas – likās, ka nofotografējoties bildē būs redzams vēl arī kāds cits,» tā Viktorija.

    Skats bija sirreāls

    Mūziķis un kanāla Rīga TV24 raidījuma Preses klubs vadītājs Ansis Klintsons parkā ieradies, kad jau sācis tumst. «Gribējām apskatīt kādu vēl neredzētu vietu, kas neatrodas tālāk par 100 kilometriem no Rīgas, un sieva Monta izvēlējās tieši šo. Bijām tur pirmo reizi, bez mums parkā atradās vēl kādi desmit cilvēki,» teic Ansis.

    Iepriekš par šo vietu viņš nav neko zinājis, bet redzētais viņu nepārsteidza: «Tās ir vienkārši ģeometriski pareizi sastādītas liepu alejas.

    Kā dārznieks varu tikai piebilst – ja liepas regulāri neapgrieztu, tās augtu cita citai pārāk tuvu,» atklāj Ansis.

    Viņš piebilst, ka skats, protams, bija sirreāls. «Liepas veidoja tuneļa efektu. Staigājot pa parku, novērojām, ka tur tiek bildēta arī kāda fotosesija. Tā kā parks ir pietiekami liels, katrs tajā var viegli safotografēties, arī neviena nepamanīts,» tā Ansis.

    Uzziņai!

    Katvaru muižas parks – aptuveni 15 hektāru liela teritorija Limbažu novadā, Katvaru ezera krastā, – piesaista ar gana spocīga un neparasta paskata liepām. 400 gadu vecajai liepu alejai piedēvē misticismu un tic – Katvaru liepu parks ir pilns ar smalkām enerģijām un spokiem. Par to jāpateicas līdzās esošajai Katvaru muižai – vienam no izcilākajiem Latvijas baroka arhitektūras piemēriem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē