• Māksliniece Elita Patmalniece šuj stilīgas sejas maskas

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    22. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Kad mākslas galerijas ir ciet un ļaudis pucējas, ikdienā velkot sejas maskas, šim rūpalam – stilīgu sejas masku šūšanai – pievērsusies arī populārā māksliniece. Viņa saka – pat pandēmijas laikā ļaudis ilgojas pēc skaistuma un mākslas.

    «Cilvēki vēlas gabaliņu no manis, no manas mākslas. Nopērk ar domu – būs par piemiņu no pandēmijas laika,» sarunā ar PDz pauž māksliniece.

    Ideja šūt košas sejas aizsargmaskas Elitai dzima, kad pašai radās vajadzība pēc šī aksesuāra. «Viendien sev tādu uzšuvu, un man iepatikās! Tas ir interesants process, un dažkārt tā laikā domāju par konkrēto cilvēku, kam šo masku šuju,» stāsta viņa. Elitas maskas ir darinātas no divām kārtām kokvilnas auduma ar neparastām apdrukām. «Tas ir vieglai aizsardzībai – drīzāk aksesuārs,» atzīst māksliniece. «Tomēr ar tādu masku ir drošāk nekā bez tās,» piebilst viņa.  

    Daļu masku viņa pārdod, daļu – dāvina draugiem. «Tapuši jau vairāki simti. Par darba trūkumu nevaru sūdzēties,» teic māksliniece. Kādā brīdī pieprasījums pēc maskām bijis tik liels, ka Elita pat apsvērusi domu tās šūt fabrikā. Viņa saka – bijusi allaž gana apsviedīga, arī tik grūtā laikā kā šis spējusi sev atrast nodarbošanos.

    Ja kļūs vēl sliktāk, domās jaunus iztikšanas veidus.

    «Gluži par māsiņu strādāt neietu, bet varētu daudz kur palīdzēt – slimnīcā, virtuvē. No darba nebīstos, taču domāju, ka cilvēkam jādara tas, kas viņam padodas vislabāk,» saka viņa. Nesen, viesojoties YouTube raidījumā Pāļa bazārs, Elita atklāja – viņas dārgākā glezna maksājusi četrarpus tūkstoš latu, bet kāds Patmalnieces radītais tērps savulaik pārdots par 900 dolāriem. Tāpēc viņa tic, ka šajā ziņā dzīve reiz atkal atgriezīsies stabilās sliedēs.

    Bēdīgāk esot ar mīlas lietām. Šogad apritēs 10 gadi, kopš Elitas dzīves draugs mūziķis Jānis Grodums ir aizsaulē, un māksliniece pieļauj, ka viņas mīlas dzīvē jaunas vēsmas vairs nav gaidāmas.

    «Šo 10 gadu laikā kaut kas ir bijis, jo iemīlējos. Reizēm domāju, vai tiešām vairs nebūs nekā…» raidījumā atklāta bija Elita.

    Māksliniece teic – krustmeitas viņai kompensē bērnu trūkumu, tomēr nākamajā dzīvē viņa cer izveidot ģimeni.

    «Šobrīd esmu veca un viena. Kam ir vajadzīgas sievietes pēc 50? Varētu sagaidīt vecumdienas kopā ar kādu, bet vecie – tie, kas man pievērš uzmanību, mani neinteresē. Viņi ir drausmīgi. Bet jaunie ir izmantotāji,» teic viņa. «Kā jaunie, tā vecie nesatiek savu pusīti. Vieni dzīvo kopā visu mūžu laimīgi, bet citiem tiek kaut kas cits,» saunā ar PDz samiernieciski nosaka Patmalniece.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē