• Maksātnespējīgā kosmētikas ražotāja Dzintars īpašnieks Gerčikovs noslēdzis laulību līgumu

    Slavenības
    Ziņu aģentūra LETA
    13. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Maksātnespējīgā kosmētikas ražotāja AS Dzintars īpašnieks Iļja Gerčikovs noslēdzis laulību līgumu, liecina Lursoft informācija.

    Šogad 3.janvārī reģistrētais laulāto mantisko attiecību līgums paredz visas mantas šķirtību.

    Vienlaikus minēts, ka Gerčikova sievai Verai Gerčikovai pieder divi nekustamie īpašumi – dzīvoklis Rīgā, Baznīcas ielā, un nekustamais īpašums Babītes pagastā. 

    Iļjas Gerčikova un Veras Gerčikovas laulība noslēgta 1971.gadā.

    Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 2019.gada 12.novembrī pasludināja Dzintaru par maksātnespējīgu un par maksātnespējas procesa administratoru iecēla Jāni Ozoliņu.

    Maksātnespējas process tika ierosināts pamatojoties uz «Dzintara» tiesiskās aizsardzības procesa administratora Mareka Dika pieteikumu, vienlaikus izbeidzot tiesiskās aizsardzības procesu, jo tika konstatēts, ka Dzintars ilgāk nekā 30 dienas nepildīja ar kreditoriem saskaņoto tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu 2019.gada 25.aprīļa redakcijā un tiesai netika iesniegti kreditoru vairākuma akceptēti un saskaņoti plāna grozījumi. 

    Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2016.gada 17.oktobrī ierosināja Dzintara tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008.gadā, bet otra 2014.gadā, veicinājušas Dzintara tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

    Dzintars 2017.gadā strādāja ar 6,284 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,766 miljonu eiro zaudējumus, liecina Firmas.lv informācija.

    Kompānijas 2018.gada pārskats līdz šim nav iesniegts. Savukārt VID administrēto nodokļu parāds Dzintaram 2020.gada 7.janvārī bija 8,887 miljonu eiro apmērā.

    Dzintars ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs, un tā produktu klāstā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro. Dzintara patiesais labuma guvējs Gerčikovs. Tāpat Gerčikovam pieder 2019.gada oktobra beigās izveidotā kompānija SIA Dzintars beauty.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē