• Mairis Briedis: «Mēs nevaram nezināt krievu valodu!»

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    2. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mairis Briedis
    Foto: F64
    Mairis Briedis
    Izglītības un zinātnes ministrija pēc četriem gadiem plāno liegt skolās krievu valodu apgūt kā otru svešvalodu. Ko par to domā bokseris Mairis Briedis?

    «Jo vairāk valodu mēs zināsim, jo vairāk durvju pasaulē mums atvērsies. Tas attiecas arī uz krievu valodu. Mums kaimiņos ir Krievija un Baltkrievija, tāpēc krievu valodu nevaram nezināt,» pārliecināts ir bokseris Mairis Briedis. «Nebūs tā, ka no rīta pamodīsimies un blakus būs Francija. Protams, arī es labprāt gribētu zināt franču un itāļu valodu, kas ir ļoti skaistas. Taču krievu valoda ir dzimtā miljoniem cilvēku, kuri nav vainīgi pie tā, kas notiek Ukrainā,» uzsver viņš.

    «Daudzi maldīgi uzskata, ka es esmu par Krieviju, lai arī man ar to nav nekāds sakars. Tāds priekšstats acīmredzot radies, jo iestājos par Latvijas krievvalodīgajiem un pateicu, ka esmu pret karu un par mieru.

    Izplatīta maldīga informācija, ka mēs ģimenē visi runājam krieviski un mani dēli latviski vispār neprot runāt.

    Tās ir pilnīgas muļķības! Latviski runā gan mani dvīņi, kas jau no mazotnes dzīvo Anglijā, gan pārējie trīs dēli, kas dzīvo Latvijā. Brendans, piemēram, savos 13 gados jau zina vairākas valodas – latviešu, krievu, angļu un pat nedaudz arābu valodu. Manuprāt, bērni nav jāiepin politiskajos jautājumos. Pašiem jāļauj izvēlēties. Ja kaut vai tikai trīs procenti no skolēniem izteiks vēlmi apgūt krievu valodu, tas ir jāļauj,» saka Mairis.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē