• Maija Silova demonstrē, kas ir aktuāls šajā pavasarī un vasarā

    Stils
    Evija Kalnbērza
    10. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Viņas dzīve allaž bijusi saistīta ar publiskā tēla veidošanu un slavenību stila odziņām, un arī pandēmijā Silova turpina pētīt un pieradināt modi. PDz viņa nodemonstrēja, kas ir aktuāls šajā pavasarī un vasarā.

    Agrāk modes raidījumu un savulaik arī konkursa Jaunais vilnis dienasgrāmatu veidotājas Maija Silovas ikdiena ritēja nemitīgā skējienā – filmēšanas, pasākumi… Tādā režīmā nemaz neatlika ikdienišķiem dzīves priekiem.

    «Pandēmijas laikā esmu apguvusi dažādas sadzīviskas iemaņas, kuras agrāk saspringtā grafika dēļ vienmēr esmu atlikusi,» sarunā ar PDz atzīstas  Maija. «Tagad, piemēram, labprāt pagatavoju kādu maltīti, jo beidzot esmu iemācījusies to darīt! Tā kā maniem tuvajiem un man pašai garšo tīri, kvalitatīvi produkti, bez mērcēm un sarežģīta pagatavošanas procesa, es to paveicu samērā ātri un ar prieku.»

    Taču viņas vielākā kaislība vēl aizvien ir mode, un laikā, kad sabiedriskā un kultūras dzīve apstājās, Silova turpināja dalīties sociālajos tīklos ar stila padomiem un savu skatījumu uz modes tendencēm.

    «Veidoju savu Instagram saturu @silovamaija un baudu pavasari visā tā krāšņumā,» uzsver Silova. Viņas padomi ir praktiski, vienkārši un viegli ieviešami reālajā dzīvē. «Man patīk valkājamā mode. Īsie topi, kuri dažbrīd atgādina krūšturus, apjomīgas, ekstra platas bikses – parašūti, kleitām izgriezumi sānos, keipa jeb apmetņa elementi tērpos, tīkliņsomas labāk izskatās stila fotogrāfijās, nevis uz sievietes auguma,» tā Maija.

    Veste – klasiskais slaidinātājs

    «Pavasarī viens no multifunkcionālākajiem garderobes elementiem, protams, ir pagarināta silueta veste.  Tā ir visērtākā izvēle ikdienai. Veste veido slaveno vertikālo līniju, kas tiek uzskatīta par klasisko slaidinātāju. Arī vienkāršiem džinsiem un T kreklam veste var piešķirt raksturu, modīgu akcentu. Vesti veiksmīgi iespējams kombinēt ar blūzi, T kreklu vai bītleni.

    To var valkāt gan ar biksēm, gan svārkiem. Vesti var vilkt arī virs kleitas. Vestes audumam jābūt blīvam un stingram, lai tas lieliski turētu formu, nevis būtu ļumīga kā ķīselis.»

    Galvenais ir siluets!

    «It kā jau par džinsiem sen viss ir pateikts, tomēr laiku pa laikam sievietēm sanāk izvēlēties sev nepiemērotus modeļus. Es iesaku pirms džinsu iegādes izvērtēt, ar kādiem apaviem vairumā gadījumu tos plāno vilkt. Es sev lielākoties izvēlos univesāla garuma – nedaudz saīsināta piegriezuma džinsus, kas labi sader gan kopā ar kurpēm uz augstākiem papēžiem, gan sportiskiem apaviem. Šāda pieeja džinsu izvēlei pēcāk ļoti atvieglo kombinēšanas procesu.

    Pievēršu uzmanību arī tam, kā džinsi izskatās no aizmugures. Mums katrai ir citas ķermeņa aprises, un dažkārt kāds modelis var nederēt, jo vai nu saplacina piekto punktu, vai plivinās pārāk platā telpā. Kad nevēlos akcentēt auguma aprises, es izvēlos oversize variantu.

    Ja  gribu, lai siluets izskatās slaidāks, dodu priekšroku džinsiem ar taisnām starām un nelielu bukti. Paaugstinātā vidukļa līnija piešķir koptēlam sievišķīgu un elegantu akcentu, jo tā augumam tiek iezīmētas pareizas proporcijas.

    Es ieteiktu neizvēlēties tā saucamos skinny – ļoti apspīlētus – džinsus, tie izceļ mums nekomplimentāras vietas. Šīs sezonas tendences mums piedāvā daudz modernākus variantus.»

    Kardigans vēsākām dienām

    «Apjomīgs kardigans noder gan pavasarī, gan vēsākās vasaras dienās. Šajā variantā nevajag uztraukties par horizontālām līnijām, jo vertikālās veido aizdare ar lielāka izmēra pogām. Kardigans lieliski izskatās gan ar džinsiem, gan taisna piegriezuma zīda biksēm. Jūrnieku svītrainā tematika katru sezonu atrod arvien jaunu lietojumu garderobē, tā ir vienmēr aktuāla. Iesaku izvairīties no plāna auduma bezformīgiem kardiganiem, jo tie var izskatīties nevīžīgi.»

    Klasisks tērps + masīvi apavi  

    Maija uzsver – modei ir jākalpo cilvēkam, nevis otrādi. «Man patīk klasika, un elegantu kostīmu varu izvēlēties pat garākai pastaigai, bet tad gan dodu priekšroku ērtiem, brīvā stila apaviem. Šī ir duāla modes tendence, un tai ir gan piekritēji, gan noliedzēji. Taču es pielāgoju modi savām interesēm un dzīvesstilam.

    Masīvi apavi piestāv mūsdienu stila estētikai, tie ir visurgājēji un, no vienas puses, padara koptēlu modernu, no otras, ērtu un daudzfunkcionālu. Šajā sezonā aktuāli ir ne tikai masīvi sportiska stila apavi, bet arī zābaki un sandales. Masīviem apaviem ir viena būtiska privilēģija – nostrādā proporciju kontrastu likums, un jūsu augums izskatīsies slaidāks.»

    Meitene no franču filmas

    «Kostīms jau sen ir iederīgs ne tikai biznesa vidē. Kombinējot to ar dažādiem apaviem un somām, var panākt praktiski jebkuru efektu.
    Atkal modē ir galvas lakati un šalles, un vējainā laikā tie saglabās ne tikai matu sakārtojumu, bet arī piešķirs sievietei kinematogrāfisku, sievišķīgu šarmu.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē