• Maestro laimīgs — Paula meita beidzot ir drošībā

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    12. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Komponists par darba trūkumu šajā rudenī nesūdzas, prieks arī par meitas ģimeni, kuru beidzot sagaidījis mājās no pandēmijas un terora skartās Nicas.

    Baltezerā tagad saimnieko meita

    Raimonds Pauls pagājušajā tika sastapts grupas Remix 35. jubilejai pārizdotās skaņuplates Pie laika CD prezentācijā. Viņš kā allaž jokoja un uz jautājumu, kā klājas, atbildēja: «Kolosāli!» Brīdī, kad viņš nolēma nedaudz piesēst un patērzēt ar PDz, komponista priekšā uzradās šķīvīši ar uzkodām. Maestro, stumdīdams uz augšu un uz leju vienreizlietojamo sejas masku, uzkodām tomēr nepieskārās, vien klusiņām atzinās: «Mani tā maska dara nervozu! Taču, kamēr tu pats neesi norāvies, tu vēl smaidi. Bet, kad man tagad sāk stāstīt, ka vairākiem sportistiem ir beigtas plaušas, jo tie baciļi uzreiz metas plaušām klāt, ir jau drūmi diezgan. Nu, Dievs dos, ka mūs tas neskars…»

    Pavasarī Raimonds Pauls sarunā ar PDz sūrojās – meita Anete ar vīru Mareku Pedersenu, kurš komponistam bijis labs palīgs saimniecībā, pandēmjas dēļ no Francijas netiek uz Latviju. Tāpēc Paulam Baltezerā bija jāsaimnieko vienam. Tagad Maestro sirds ir mierīga, jo meita ir atgriezusies dzimtenē, un palīdzīgu roku netrūkst.

    «Savas Baltezera mājas tagad esmu atdevis Anetei, lai viņa tur saimnieko kopā ar vīru un suni.

    Viņa tagad tik drīz vairs netiks atpakaļ uz Franciju. Taču meitai ar to ir laimējies, jo tagad ziņās stāsta, ka Nicā, kur viņa uzturējās, sievietei nogriezta galva. Mums vismaz te ir mierīgāk salīdzinājumā ar to visu, kas pasaulē darās…» noteic Maestro.

    Jūt līdzi kolēģiem

    Uz PDz jautājumu, par ko domājis, pasākumā skatoties vairāk nekā 30 gadu senus grupas Remix video, Maestro teic: «Pie sevis domāju  – ko tik es neesmu dibinājis! Taču to laiku ieraksti ir vieni no labākajiem, un puikas ir ļoti talantīgi un īsā laikā daudz laba izdarīja. Tad viņiem bija ziedu laiki, bet viss mainās, un atcerieties, arī bītli reiz izjuka.»

    Maestro atminas, kā pirms daudziem gadiem Latvija Radio ēkas kāpnēs saticis tolaik jauno ģitāristu Aivaru Hermani un teicis viņam, lai saaicina Latvijas labākos mūziķus, jo Paulam bija iespēja dabūt valūtu, par ko nopirkt labus instrumentus un varētu dibināt grupu. «Tagad atliek vien atcerēties tādus laikus, lai gan visi par tiem runā tikai sliktu,» pukojas Pauls.

    Vaicāts, ko domā par valdības plāniem māksliniekiem palielināt nodokļus, viņš spriež: «Mēs, mūziķi, savas autoratlīdzības paši nopelnām, bet pa vidu ir veiklie zēni, kas grib naudu saņemt ne par ko. Uz to visu vajag skatīties ļoti uzmanīgi. Tagad ir sarežģīta situācija, jo liela daļa koncertu, ballīšu, arī kāzas tiek atceltas. No tā visa mūziķi dzīvoja.»

    Gatavojas 85. dzimšanas dienai

    «Par sevi nevaru sūdzēties – pavisam nesen ar lielu baudu spēlēju Rēzeknē koncertzālē Gors kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, publika lieliski uzņēma. Tagad gatavojos savam jubilejas koncertam ar Elīnu Garanču, vienīgi nav lāgā tā atcelšana, pārcelšana un tās pustukšās zāles,» atklāts ir Pauls, kurš janvārī svinēs 85. jubileju.

    «Plāni man ir lieli, gatavoju muzikālu programmu ar Andri Keišu, top arī Jaungada koncerts ar Daumantu Kalniņu, kaut kā jau kuļamies.

    Visi man prasa – kā es vēl turos kopā? Nu, kaut kā jau turos. Varbūt jau tas darbs arī mani tur. Ja tā padomā, to gadu man ir diezgan daudz. Pat pārāk daudz.»

    Uz piebildi, ka viņš ir vīrietis labākajos gados, komponists īsi un sāji iesmejas un nokrekšķ: «Tie jau vairs nav labākie gadi!»  Jau pēc brīža, uzmetis mēteli plecos, viņš aizsteidz uz VEF Kultūras pils 60. jubilejas koncertu, lai uzstātos kopā ar Mārtiņu Ruski, Dināru Rudāni un citiem māksliniekiem, kam laimējies būt uz vienas skatuves ar Maestro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē