• Ko dara slavenu Latvijas aktieru meitas

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    23. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    Spēlmaņu naktī vairāki aktieri ieradās kopā ar savām atvasēm. PDz vaicāja, kādu nākotnes ceļu izvēlējušās teātra ļaužu meitas.
    Režisora atvase sapņo par kino
    No kreisās: Zanda Zariņa, Intars Rešetins un Elīza Marija Rešetina
    No kreisās: Zanda Zariņa, Intars Rešetins un Elīza Marija Rešetina

    Režisora un fitnesa treneres meita Spēlmaņu naktī bija nevis viešņa, bet gan lielās aktieru ģimenes pilntiesīga locekle.

    «Esmu jau spēlējusi tēta izrādē Melna vārna baltā krāsā un Lauras Grozas-Ķiberes izrādē Salemas raganas. Sākumā gan baidījos – ko par mani domās lielie aktieri, taču iejutos lomā, un tagad viss ir forši!» PDz pastāstīja Elīza Marija Rešetina.

    Vaicāta, kā tikusi galā ar psiholoģiski smago lomu izrādē Salemas raganas, Elīza gluži kā profesionāla aktrise atbildēja – viss apgūts mēģinājumu procesā, un tētis – aktieris un režisors Intars Rešetins – viņai iemācījis svarīgo – spēt nodalīt skatuvi un dzīvi ārpus tās. Paralēli aktrises gaitām viņa jau piekto gadu apgūst klavierspēli, dejo modernās dejas.

    Uz teātri kā uz darbu Rešetina meita dodas vairākas reizes mēnesī. Klasesbiedri viņu atbalsta un nāk skatīties izrādes, kurās Elīza Marija spēlē. Par spīti mammas šaubām, viņa ir pārliecināta – vēlas savu dzīvi saistīt ar aktiermākslu, un viens no viņas sapņiem ir filmēties kino.

    Meita aktrises karjeru veido Skotijā
    No kreisās: Ilze Pukinska un Margareta Māra Cilinska
    No kreisās: Ilze Pukinska un Margareta Māra Cilinska

    Lai Spēlmaņu naktī būtu kopā ar mammu, kura bija nominēta kā gada aktrise otrā plāna lomā, no Skotijas bija atlidojusi viņas meita.

    Aktieru Ilzes Pukinskas un Aigara Cilinska meita Margareta Māra PDz pastāstīja, ka patlaban dzīvo un radoši darbojas Skotijā Glāzgovā: «Edinburgas koledžā pabeidzu aktiermākslas studijas un esmu spēlējusi Edinburgas lielākajā teātra festivālā. Drīzumā iznāks Skotijā filmēta romantiska komēdija, kur man ir galvenā loma.» Nākamgad paredzēta filmas pirmizrāde un uz to dosies arī Margaretas mamma.

    Vaicāta, vai aktrises profesiju izvēlējusies tāpēc, ka šo ceļu gājuši arī viņas vecāki un vecvecāki (aktieri Velta Līne un Gunārs Cilinskis – PDz), Margareta stāsta – vidusskolā speciāli papildus apguvusi fiziku un ķīmiju, lai skaidrāk apjaustu savas intereses. Taču aktieru gēns izrādījies stiprāks.

    Vaicāta, vai neilgojas pēc Latvijas, Pukinskas meita atbildēja: «Man tagad ir divas mājas. Šeit visus pazīstu, un Latvijā ir manas dzimtas saknes, savukārt Skotijā man izveidojies savs draugu un paziņu loks, un tur es varu dzīt pati savas saknes.» Margareta atzinās – viņai jau ir bijušas attiecības ar skotu puisi, taču abi pašķīrušies. «Vispirms jāveido karjera!» uzskata viņa, tāpēc pagaidām ļauties nopietnām attiecībām vēl negrasās.

    Studējusi psiholoģiju Amerikā
    No kreisās: Elita Kļaviņa un Katrīna Kļaviņa
    No kreisās: Elita Kļaviņa un Katrīna Kļaviņa

    Jaunā Rīgas teātra aktrises un advokāta meita pirms pusgada atgriezās no ASV, un viņa turpina studijas ar interneta starpniecību.

    Aktrises Elitas Kļaviņas un advokāta Filipa Kļaviņa meita Katrīna stāsta, ka studēt ASV nolēmusi tāpēc, ka viņai ļoti paticis veids, kādā tur notiek mācības. «Tagad man rit otrais studiju gads.

    Apgūstu psiholoģiju, papildus studēju mākslu. Man ir interesanti studiju biedri no visas pasaules,» priecājas Katrīna. Kad viņa studēja klātienē Saratogā, apzināti izvēlējās dzīvi studentu kopmītnēs, lai gan tikai divu stundu attālumā no koledžas dzīvo viņas tēta Filipa Kļaviņa vecāki.

    «Apciemoju viņus svētkos. Īpaši nozīmīga viņiem ir Pateicības diena, un to es atzīmēju kopā ar saviem vecvecākiem.» Lai gan ASV viņai klājās labi, Katrīna tomēr nolēma atgriezties dzimtenē. Esot sapratusi, ka itin veiksmīgi var studēt arī tālmācībā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē