• Kinozinātnieka Freiberga meita tēva nāvē vaino pandēmiju

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    7. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Viktors Freibergs
    Foto: F64
    Viktors Freibergs
    Pirms divarpus mēnešiem kinozinātnieks Viktors Freibergs pēc ilgas cīņas ar smagu slimību pameta šo pasauli. Pagājušajā nedēļā Viktora dzimšanas dienā paši tuvākie satikās, lai atcerētos viņu.

    Kinozinātnieks Viktors Freibergs pagājušajā trešdienā būtu svinējis 67. jubileju, taču 13. jūlijā viņa ceļš uz šīs zemes noslēdzās. Viņa meita Linda atminas – tēva dzimšanas dienas allaž atzīmētas ģimenes lokā: «Tētim patika teikt, ka viņa dzimšanas diena ir vienā dienā ar Bridžitu Bardo un pasaulslaveno itāļu režisoru Mikelandželo Antonioni. Ģimene bijām mēs: es, mana meita Lea un tēta māsa Ingrīda. Cita svinēšana viņam bija kopā ar draugiem. Mums bija tradīcija dāvināt stilizētus piezīmju blociņus – ilustrētus ar mākslas darbu attēliem vai bildēm no kinofilmām.» Aprast ar domu, ka tēva šajā pasaulē vairs nav, vēl nevar.

    «Vēl nav pagājuši trīs mēneši, kopš viņš nomira, un es joprojām nevaru runāt par viņu pagātnes izteiksmē.

    Vēl nesen, skatoties, piemēram, jauno Aika Karapetjana filmu Sema ceļojumi, gribēju tēvam piezvanīt… Tāda sajūta, ka viņš ir tikai kaut kur aizbraucis,» saka Linda. Viņa uzskata – ja ne pandēmija, kuras dēļ tēvam bija vairākus mēnešus jāgaida uz nepieciešamajām analīzēm, onkoloģiskās slimības ārstēšana varēja noritēt veiksmīgāk…

    «Es turpināšu aktivitātes, kādas tēvs bija iecerējis. Nākamo viņa dzimšanas dienu gribētu atzīmēt plašāk – ar dokumentālo filmu par viņu pašu. Daudzi manu tēvu pazina kā izcilu oratoru un kinozinātnieku, bet nezina, kam viņš savā dzīvē gājis cauri. Kas gan vēl var uzturēt cilvēku dzīvu atmiņās, ja ne tie, kas viņam bijuši apkārt,» saka Freiberga meita.   

    «Tagad domāju, kā dzīvot un rīkoties tālāk. Daļa tēva pelnu izkaisīti viņa dzimtajā Madonas pusē. Urna vēl ir pie manis. To, kā tētis bija vēlējies, plānoju novietot kolumbārijā,» stāsta Linda. Viņa savos četrdesmit gados jau zaudējusi abus vecākus. «Mani tuvākie cilvēki tagad ir meita Lea un tēvamāsa Ingrīda…» tā Linda.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve».

    • Bijušais vīrs un jaunais draugs atklāj miljonāres Dinas Zuzānes nāves apstākļus
    • Vēlēšanu nakts aizkulises: Andris Ārgalis pēc mazdēla nāves zaudējis 14 kg. Jānis Reirs šķiras? Diāna Zande ballējas līdz rītam
    • Leģendārajam aktierim Uldim Dumpim strauji zūd redze.  «Vairs neatšķiru cilvēku sejas»
    • Marijas Bērziņas mazulim pirmā ekskursija
    • Ieva Adamss visa asinīs un ar ieroci rokās…
    Privātā Dzīve nr40

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē