• Kariņš Amerikā dzied un koklē. Cik tas maksā?

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    4. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krišjānis Kariņš.
    Foto: Juris Millers
    Krišjānis Kariņš.
    Premjers Krišjānis Kariņš darba vizītē uz savu otro dzimteni – Ameriku – līdzi bija paņēmis arī sievu un meitu.

    Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa darba vizīte ASV notika no 28. jūnija līdz 4. jūlijam. Tās laikā premjers atklāja vienu no nozīmīgākajiem trimdas latviešu svētkiem – XV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus, kas ASV risinās kopš 1953. gada. Šogad tie notika Minesotas štata galvaspilsētā Sentpolā un pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku, arī dziedātājus un dejotājus no Latvijas.

    Darba vizītes laikā Kariņš tikās ar Minesotas štata gubernatoru Timu Valcu un viņa kundzi, štata pirmo lēdiju Gvenu Valcu, piedalījās XV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku atklāšanā un ar to saistītajos pasākumos, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras organizētajā Biznesa forumā, kā arī apmeklēja Mičiganas Nacionālo gvardi Lensingā, tiekoties ar tās vadību. Amerikā premjers ne tikai sniedza intervijas, atklāja trimdas latviešu Dziesmu un deju svētkus un tikās ar amatpersonām, bet arī nodemonstrēja savu prasmi spēlēt kokli.

    Latvijas delegācija ASV.
    Latvijas delegācija ASV.

    Premjera preses dienestā PDz uzzināja, ka Kariņu braucienā uz ASV pavadīja kultūras ministrs Nauris Puntulis, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras vadītājs Kaspars Rožkalns un citas personas. Kariņš līdzi bija paņēmis arī sievu Andu un meitu Annu. «Pēc XV Vispārējo latviešu un dziesmu svētku ASV rīcības komitejas priekšsēdētāja Anša Vīksniņa ielūguma Ministru prezidentu vizītē pavada arī viņa dzīvesbiedre un jaunākā meita, kuras kopā ar Ministru prezidentu piedalījās oficiālajos pasākumos un apmeklēja svētku patroneses, ASV Minesotas štata gubernatora kundzes Valcas rīkoto pasākumu, godinot visai ASV latviešu kopienai nozīmīgo notikumu,» PDz atzina premjera padomnieks Sandris Sabajevs.

    Viņš skaidroja – ja ārvalsts amatpersona, uzņemot Latvijas valsts augstākās amatpersonas, piedalās vizītes programmā ar savu dzīvesbiedru, tad protokolārās un reprezentācijas funkcijas paredz līdzīgu pārstāvību, proti, Latvijas amatpersonas dzīvesbiedra iesaisti. Vizītes laikā Kariņa kundze pilda protokolārās un reprezentācijas funkcijas, pārstāvot Latvijas valsti.

    «Premjera un viņa dzīvesbiedres izmaksas šajā darba vizītē bijušas 10 654,6 eiro.

    Ministru prezidenta meitas izmaksas ASV tika segtas no privātiem līdzekļiem,» pauda Sabajevs.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē