• Kāpēc aktrise Elīna Vāne pateica NĒ Dailes teātrim

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    19. augusts, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Pavasarī Dailes teātra jaunā vadība izteica darba piedāvājumu Valmieras teātra vadošajam aktieru pārim. Imants Strads piekrita, bet viņa mīļotā sieviete Elīna Vāne ar atbildi nesteidzās.

    Kad pavasarī tapa zināms, ka pārmaiņas Dailes teātrī ir neizbēgamas – štata vieta vairs neatradīsies četriem aktieriem, izskanēja arī cita ziņa – kolektīvam varētu pievienoties Valmieras Drāmas teātra aktieru pāris Imants Strads un Elīna Vāne. Imants jau šobrīd ir štata aktieris Dailes teātrī, bet par Elīnu Vāni skaidrības nebija. Sarunās par šo tēmu Elīna allaž bija izvairīga. Arī sarunā ar žurnālu IEVA viņa tiešu atbildi par savu lēmumu – palikt Valmierā vai pievienoties dailēniešiem – nedeva.

    PDz rīcībā nonāca informācija, ka Elīna tomēr izlēmusi par labu Valmieras Drāmas teātrim, kur strādā jau septiņpadsmit gadus.

    «Tāds ir mans lēmums, kuru nekomentēšu. Manī ir miers un harmonija. To, kas notiek manā sirdī, publiski neapspriedīšu.

    Manuprāt, ap šo notikumu sacelta pārāk liela ažiotāža, kas ir pārāk ievilkusies,» atturīga bija Elīna. Viņa PDz sacīja, ka tagad katru vakaru spēlē izrādēs, kuras bija atceltas pandēmijas laikā.

    Savukārt Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Sniedze-Ašeradena PDz atklāja: «Pagājušajā nedēļa Elīna kopā ar Tālivaldi Lasmani jau spēlēja pirmizrādē Tilti, kura bija paredzēta 13. martā, bet pandēmijas ierobežojumu dēļ tika atcelta. Bija ļoti ilgs pārrunu un pārdomu process, tomēr mēs, kolēģi un režisori, esam priecīgi, ka viņa pieņēma lēmumu palikt Valmierā. Teātris nevarētu iztikt bez izcilajām aktrisēm Elīnas Vānes, Ievas Puķes un Māras Mennikas. Jaunajā teātra sezonā Elīnai ir paredzētas trīs galvenās lomas. Viena no tām – Dž. Dž. Džilindžera iestudējumā Osedžas zeme.»

    Teātra direktore pastāstīja – lai gan Elīnas dzīvesbiedrs Imants Strads tagad ir Dailes teātra štata aktieris, viņš vēl būs redzams Valmierā teātrī – spēlēs repertuāra izrādēs, kurās viņam jau ir lomas.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē