• Kambalas un Pārkeres skandāli: mobings vai tikai stulba jokošana?

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    23. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Olga Kambala tagad stāstot par piedzīvoto pat izplūst asarās.
    Foto: F64
    Olga Kambala tagad stāstot par piedzīvoto pat izplūst asarās.
    Beidzamajās nedēļās šovu dalībnieces Olga Kambala un Evelīna Pārkere piedzīvojušas izsmiešanu, pazemojumus, personiskus apvainojumus un pat draudus. Viņas atzīst – tas ir vēl nepieredzēts mobings. Psihoterapeits apstiprina – virtuālajā vidē sākusi valdīt visatļautība.

    Pēc tam, kad šova «Slavenības. Bez filtra» dalībniece pamanījās Dobeli publiski nosaukt par čuhņu, izraisījās vēl nebijis skandāls. Tagad viņa gatava vērsties tiesībsargājošajās iestādēs gan pret Dobeles uzņēmumiem, kas, viņasprāt, nelikumīgi izmantojuši Olgas personas datus, gan pret cilvēkiem, kuras rupji ņirgājušās par sievieti. Kambala pat vērsusies pie psihologa.

    Savukārt ietekmele, bijusī šova «Gribi kļūt slavens?» vadītāja Evelīna Pārkere vienkārši izdeva kļūdām pilnu digitālo grāmatu «Dzīve kā filmā».

    Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs, psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs žurnālam «Privātā Dzīve» atzinis, ka par mobinga definīcijām speciālisti vienmēr ir strīdējušies, bet galvenais ir tas, ka ar to saprot grupas uzbrukumu kādam, kurš ir citādāks. «Būšana par slavenību cilvēku padara citādāku. Par mobingu varam runāt gadījumos, kad tam citādajam īsti nav iespējas aizstāvēties vai arī viņš no tā cieš.

    Jā, Kambalu pāris var cīnīties, sarīkot preses konferenci, bet vai tas visu atrisina?

    Sociālajos tīklos šobrīd uzvedība ir līdzīga kā skolās, kad bars «uzvelkas», vienojas un izvērš mobingu pret kādu.

    Barā katram parādās iespēja justies gudrākam, labākam. Kambala pateica muļķību, bars var kopā iesmiet un paziņot, ka viņi, redz, ir gudrāki. Taču bars, kuram nu ir vara un spēks, sāk atļauties Kambalu arī noniecināt.

    Pārkeres gadījumā bija tā – jā, meitene izdeva sliktu grāmatu, bet viņai neuzbrūk par grāmatu. Neviens taču negaidīja, ka tas būs nopietnas literatūras šedevrs. Tas spēks, kurus bars izvērš pret vienu meiteni, nebūt nav literatūras kritika. Tā nav laba sabiedrība, kur šādā situācijā cilvēku izņirdz. Turklāt to dara ne tikai tīņi, bet arī ārsti un juristi… Tas ir traumatiski.

    Man patīk teiciens – kritizē, bet tā, kā tu gribētu, lai kritizē tavu bērnu. Tajā ir saskatāma taisnība. Var pasmieties par grāmatu vai arī tad, ja kāds pasaka ko stulbu. Tomēr ir atšķirība – kritizēt notikušo vai runāt par šī cilvēka krūtīm, izņirgāties par viņu.

    Pret mobingu cīnīties nav viegli ne skolā, ne internetā. Mobings īsti nav vardarbība, kur dur vai sit. Tā ir psihoemocionāla vardarbība. Pirmkārt, tas ir jautājums par vidi – tas tiek pieļauts vai ne. Diemžēl mums daudzviet ir vide, kur to pieļauj un pat atbalsta. Interneta vidē esmu sen un novēroju – agrāk rupjības un ņirgāšanās pārsvarā bija anonīmos komentāros, taču tagad neviens vairs pat neslēpjas, bet rada ažiotāžu, liekot citiem justies slikti.»

    Ko par notikušo tagad saka Kambala un Pārkere, lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Harijs Zariņš. Mūziķi nomoka ļauna slimība. Steidzami vajadzīgi 32 000 eiro
    • Greznākā balle Rīgā. Brantei jauns kavalieris. Petravičai šausmīga nakts pēc matu nogriešanas
    • Tur vienmēr ir balti ziedi. Draudzene Kantānes jubilejā parāda aktrises kapavietu
    • «Savu pili uzbūvēju pats». Kā dzīvo Klaidoņa solists Sloka
    • Marta Trūpa. Puisi noskata šovā. Lauku sētas saimnieces pārsteidzošai mīlas stāsts
    Privātā Dzīve nr47

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē