• Kā mainījusies Ivetas Vējones dzīve pēc vīra prezidentūras: Visgrūtākais bija sabiedrības uzmanība

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    3. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pagājuši gandrīz seši mēneši, kopš Vējoņu pāris vairs nesaimnieko Rīgas pilī. Kā pa šo laiku mainījusies bijušās valsts pirmās lēdijas Ivetas Vējones dzīve?

    Vairāk laika mazdēliņam

    Vīra Raimonda Vējoņa prezidentūra skolotājas Ivetas Vējones ierasto dzīvi sagrieza kājām gaisā. Bija vajadzīgs laiks, lai pierastu pie jaunajiem pienākumiem un lielās uzmanības. «Protams, tas bija grūti. Bet kuram gan tā nav? Neviens nav dzimis, lai būtu tādā statusā. Vienīgi, ja tavi vecāki ir bijuši diplomāti un tu jau no mazotnes redzi šādu dzīvi. Bet tas nebija mans gadījums, un man visu vajadzēja iemācīties no paša sākuma,» tagad PDz atzīst Iveta Vējone.

    Jūlijā, kad par Valsts prezidentu kļuva Egils Levits, Vējoņu pāris atgriezās jau mazliet piemirstā ikdienā. «Pašlaik viss rit mierīgos ritmos, atpūšamies un pierodam pie citas dzīves,» saka bijusī valsts pirmā lēdija. «Šis amats uzliek savu zīmogu un darbus, piemēram, ir jābūt gatavai jebkurā laikā iet uz dažādām tikšanām, uzstāties pasākumos. Patlaban atpūšos no tā visa un vairāk laiku veltu ģimenei. Biežāk redzu savu mazdēliņu,» priecājas viņa.

    Beidzot var izbaudīt vienatni

    Lai gan brīvā laika esot vairāk, jauni hobiji Vējones dzīvē vēl nav ienākuši. Viņa priecājas, ka tagad var no sirds izbaudīt ceļojumus, uzsverot – nu to var darīt bez miesassargu klātbūtnes. «Mēs jūtamies brīvāk. Nav vairs tā, ka mums visu laiku kāds staigā līdzi. Arī atpūtas brīžos agrāk vismaz viens apsargs gādāja par mūsu drošību,» atceras viņa.

    Bijušā prezidenta sieva neslēpj – allaž būt prožektoru gaismā bija liels pārbaudījums.

    «Visgrūtākais bija sabiedrības uzmanība – tu vairs nevari iet tur, kur vēlies. Nevari būt ar sevi, jo uz tevi nemitīgi skatās, atpazīst. Protams, atpazīst arī tagad, bet ir krietni mierīgāk,» smaidot saka viņa.

    Pirms Vējoņa prezidenta pilnvaru termiņa beigām sarunā žurnālam Santa viņa uzsvēra – pāra publiskā dzīve ne vienmēr bijusi salda: «Visi vienmēr zina labāk… Bet to, kas notiek cilvēkā iekšā, jau nezina neviens. Cik daudz negulētu nakšu, uztraukuma un stresa tas prasījis, jo vienmēr gribas, lai ir labi. To, ko dara Raimonds, ikdienā neredz. Daudz pozitīvā mediji noklusē, un tas ir sāpīgi.»

    Devusi padomus jaunajai pirmajai lēdijai

    Taujāta, vai tolaik pārdzīvojusi arī par sev veltīto kritiku, viņa PDz teic – daudz slikta par sevi nav dzirdējusi. «Domāju, ka par to nemaz nevajag pārdzīvot.  Drīzāk ir jāsadzird kritikā paustais un jāatceras, lai nākamreiz nekļūdītos.» Iveta Vējone arī dalījās pieredzē ar jaunā prezidenta Egila Levita sievu Andru Leviti. Pastāstīja jaunai valsts pirmajai lēdijai, kam pievērst vairāk uzmanības, ieteica izvēlēties tādus labdarības projektus, kas sirdij tuvāki – tad būšot vieglāk ar tiem strādāt.

    Iveta savulaik par savām prioritātēm izvirzīja izglītības un sociālās jomas projektus un atbalstu bērniem. Arī tagad viņa turpina iesāktos labdarības projektus – atbalsta bērnu SOS ciematu un gādā par to, lai Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būtu iespēja apmeklēt Nacionālā simfoniskā orķestra ģenerālmēģinājumus un apmeklēt muzejus bez maksas. «Šos projektus turpinu – neesmu nekur pazudusi. Ja mani aicina uz labdarības pasākumiem, es neatsaku,» tā Vējone.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē