• Pie Anglijas krastiem uziet nogrimušu kuģi ar simtgadīgu šampanieša kravu

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Neparasts atradums uziets Lamanša jūras šaurumā pie Kornvolas – Pirmā pasaules kara laikā vācu zemūdenes nogremdēts tirdzniecības kuģis, kurā joprojām sveikas un veselas atrodas simtgadīga šampanieša, brendija un vīna pudeles, ziņo britu mediji.

    Kuģis ar koda nosaukumu Mercury 1918. gadā bija ceļā no Bordo Francijā un Angliju, kad to torpedēja vācu zemūdene. Nogrimušo kuģi ar tā nu jau ļoti vērtīgo kravu pie Kornvolas atrada pētnieku grupa 100 metrus zem jūras līmeņa. Pirmajā apskatē tika secināts, ka vrakā atrodas simtiem neskartu pudeļu. Vīna eksperti savukārt uzskata, ka labvēlīgo apstākļu dēļ – tumsa un pastāvīga zema temperatūra – vīns joprojām ir dzerams, raksta izdevums The Cornwall Live.

    “Nenoliedzami, šīm pudelēm, kas tiks izceltas no jūras dzelmes, ir ievērojama vēsturiska nozīme, jo līdz šim pie Lielbritānijas krastiem netika atrasta tik plaša un sena vīna, šampanieša un brendija kolekcija,” saka Burgundijas universitātes Vīna institūta ķīmijas un eneoloģijas profesors Režī Gugēns. “Tas ir ļoti svarīgs atradums vīna un pasaules vēstures izpētē.”

    Luksusa piedzīvojumu tūrisma kompānija Coockson Adventures, kas piedalījās kuģa atrašanas un sākotnējās izpētes darbā kopā ar jūrniecības ekspertiem, organizē maksas ekspedīciju, kurā notiks vērtīgās kravas izcelšana un degustācija. Dārgi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē