• 10 pazīmes, kas var liecināt – esi traka kaķu sieviete

    Izklaide
    Vineta Vizule
    15. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja no visiem mājdzīvniekiem tev vislabāk patīk kaķi, iespējams, tu sāc baidīties, ka tevi reiz varētu noturēt par traku kaķu tanti. Ikvienam no mums paziņu lokā noteikti ir kāds draugs, kurš izteikti fano par šiem neatkarīgajiem astaiņiem, bet – kad var sākt piedēvēt trakās kaķu dāmas statusu? Vai ir jākaunas, ja no visas sirds neprātīgi mīli savu vienīgo vai pat vairākus minkas?

    Ja atceries, tad viena šāda sieviete ir redzama arī animācijas seriālā Simpsoni – tā ir kāda pavecāka kundze, kura vienmēr ir kaķu ielenkta un kaut ko nesaprotamu purpina. Psihologi, piemēram, ir pētījuši, vai tieksme aprūpēt un dažkārt pat izmitināt savā mājoklī veselu kaķu koloniju, nerobežojas jau ar garīgu slimību, kāda mēdz piemeklēt patoloģiskus mantu vācējus un krājējus.Brazīliešu zinātnieki secinājuši, ka viņu pētījumā iesaistītajiem dalībniekiem, no kuriem lielākā daļa kaķumīļu bija neprecētas sievietes vai pensijas vecuma ļaudis, bija grūtības komunicēt ar cilvēkiem.

    Lielo mīlestību pret kaķiem viņi skaidrot ar faktu, ka mājdzīvnieki spēj sniegt emocionālo atbalstu, īpaši cilvēkiem, kuri jūtas vientuļi vai kam ir problēmas ar socializēšanos. Tāpēc saprotams, ka vari sākt raizēties, vai ar tavām socializēšanās prasmēm viss ir kārtībā un vai pamazām nekļūsi par savdabi, ko citi var uzskatīt par prātā jukušu.

    Lūk, 10 pazīmes, kas varētu liecināt, ka esi jau kļuvusi atkarīga no attiecībām ar kaķiem.

    1. Tu sarunājies ar kaķiem.
      Ja tu pastāvīgi sarunājies ar saviem kaķiem, turklāt tā, it kā tie būtu cilvēki, tu noteikti esi pieskaitāma pie kaķu tantiņām. It īpaši, ja sarunas ar kaķiem tev patīk labāk nekā ar cilvēkiem. Taču, no cita skatupunkta raugoties, kā tu vari nesarunāties ar saviem kaķiem, ja viņi arī ar tevi ir sākuši sarunāties?
    2. Tu vienmēr apstājies, lai samīļotu kādu svešu kaķi.
      Vai atzīsti, ka, ieraugot pagalmā, uz ielas vai ciemos kādu minci, vienmēr apstājies, lai to noglaudītu? Pat tad, ja ir ļoti jāsteidzas, tu atrodi laiku, lai veltītu uzmanību pūkainajam draudziņam, jo vienkārši nespēj vienaldzīgi paiet garām. Pat ja ko nokavēsi, tas nav tik svarīgi kā nodibināt kontaktu ar kaķi un iegūt vēl vienu ņaudošu draugu.
    3. Tu pērc savam kaķim dāvanas.
      Neatkarīgi no tā, vai tie ir gadskārtu, valsts svētki vai dzimšanas dienas svinības, tu iegādājies dāvanu arī savam kaķim. Jo viņš ir tavas ģimenes loceklis un pelnījis, lai arī būtu iepriecināts visos svētkos. Turklāt tu pērc arī dāvanas savu draugu aprūpētajiem kaķiem (vai vismaz novēli arī viņiem laimīgu dzimšanas dienu vai priecīgus Ziemassvētkus).
    4. Tu ej uz randiņiem tikai ar kaķu mīļotājiem.
      Ja tu neesi gatava uzsākt kopdzīvi vai vismaz draudzēties ar kādu, kurš nemīl kaķus, tu vienkārši esi traka kaķu tantiņa! Tavuprāt, suņumīļi varētu mest tev līkumu un staigāt pa citu ceļu, jo, ja var nemīlēt kaķus tikpat stipri kā tu, ar tādiem cilvēkiem ir neiespējami uzturēt attiecības. Kaķi tavā dzīvē ir daudz svarīgāki, tāpēc uzskati, ka nav vērts šķiest laiku ar cilvēkiem, kuri nejūtas un nedomā tāpat.
    5. Tava kaķa ēdienkarte ir labāka par tavējo.
      Daudzas trakas kaķu tantes izvēlas barot savus kaķus kā augstdzimušos – pat ja tas nozīmē, ka nevari atļauties pati ēst tikpat karalisku maltīti. Ja rūpes par kaķi ir tavas galvenās rūpes, tev var būt arī vienalga, ka atstāj veikalā pēdējo naudu vai pārtiec no mazumiņa, lai tikai tavs kaķis var ēst svaigas zivis.
    6. Tavs kaķis ir apdrošināts.
      Tavs kaķis pelnījis tikai pašu labāko, un kā saimniece tu vēlies, lai viņš nodzīvotu laimīgu un veselīgu mūžu, kā arī būtu nodrošināts pret gadījumu, ja pēkšņi nespēsi par to pienācīgi parūpēties. Tas nozīmē, ka mīlulim jābūt apdrošinātam. Arī Latvijā apdrošināšanas sabiedrības piedāvā apdrošināt mājdzīvniekus, kas nozīmē, ka slimības vai nelaimes gadījumā par kaķa ārstēšanās un aprūpes izmaksām gādās apdrošinātājs.
    7. Tu nemaini pozu, ja tas var iztraucēt kaķi.
      Kaķiem patīk ieritināties blakus gultā vai apsēsties klēpī savam saimniekam. Naktīs kaķis pat apguļas uz kādas tava ķermeņa daļas, piemēram, krūtīm vai muguras. Vai esi pamanījusi, ka baidies izkustēties, pat ja guli neērtā pozā vai arī kaķis ar savu svaru spiež tā, ka grūti paelpot? Taču tu atsakies mainīt gulēšanas pozu, piecelties, lai dotos uz tualeti vai pēc kāda našķa, jo tā vari iztraucēt mīluļa dusu.
    8. Tu valkā drēbes ar kaķa attēlu.
      Tevi var dēvēt par kaķu tanti arī tādēļ, ka lielākā daļa tavas garderobes sastāv no apģērba, uz kura redzams kaķis vai kas saistībā ar šo mājdzīvnieku. Tava mīlestība pret minkām ir tik neizmērojami liela, ka tu pat nēsā auskarus kaķa formā, arī tava somiņa atgādina par kaķi utt., jo vēlies visai pasaulei parādīt, cik ļoti šos dzīvniekus mīli. Ja tevi netraucē arī tas, ka visas drēbes ir aplipušas ar kaķa spalvām, iespējams, tā jau ir robeža, lai tevi uzskatītu par vienu traku kaķu tanti.
    9. Tavs mājoklis ir iekārtots, ņemot vērā kaķa vajadzības.
      Par īpašām attiecībām ar kaķi var liecināt arī mājokļa iekārtojums, kas vairāk piemērots kaķa nekā tevis pašas vajadzībām. Tu nebaidies pielāgoties, jo izdabāt kaķa vēlmēm ir tava prioritāte. Līdzās mīluļa rotaļlietām istabās ir vēl arī daudz kāpelēšanai piemērotu plauktu un nagu skrāpējamo stabu.
    10. Tu vienkārši mīli kaķus!
      Tev nav citas iespējas, kā to pierādīt, vien esot tādai, kāda esi! Ja tu patiešām tik ļoti mīli kaķus, iespējams, esi sākusi kļūt draugu un kolēģu acīs mazliet dīvaina kaķu dāma, bet ne vienmēr tas liecina par ko slimīgu. Tas tikai nozīmē, ka esi dzīvnieku mīļotāja un tev īpaši siltas jūtas ir pret murrātājiem. Lepojies ar sevi un izbaudi kaķu kompāniju, cik vien vēlies, ja vien tas pilnībā neizslēdz kontaktēšanos ar divkājainajiem draugiem, netraucē sabiedrisko kārtību un tiek ievērotas kaķu labturības prasības.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē