• Itāļu restorāns Ozolu ģimenes pagalmā

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    20. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Bijušais Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols septembrī pieņems jaunus izaicinājumus karjerā, bet vasaru kopā ar sievu Saeimas deputāti un bērniem pavada gluži kā Itālijā – aizrāvušies ar pastas gatavošanu.

    Bijusī ministre Dana Reizniece-Ozola slavē vīra degsmi rosīties pa virtuvi, cepot maizi un gatavojot itāļu pastu. Šovasar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas priekšsēdētāja vietnieks Andris Ozols nostiprina savas prasmes kulinārijā. «Viņš izmēģina jaunas receptes, dažādus miltus. Sanāk ļoti garšīgi, tikai pēc tam biežāk ir jāvingro. Ir ēdieni, kurus tik labi mūsu ģimenē spēj pagatavot tikai vīrs, piemēram, mocarellas salāti un tartars,» stāsta Dana.

    Viņa atceras – pirms pāris gadiem Andra bijusī kolēģe no Itālijas uzdāvināja speciālos makaronu miltus. «Īsti nezinājām, ko ar tiem iesākt, un uzcepām pankūkas. Tagad neko tādu mēs neatļautos,» smejas politiķe.

    Andris atklāj – makaroniem izmanto itāļu īpašā maluma miltus, bet der arī Dobeles dzirnavnieka ražojumi.

    Pēc pāris izmēģinājuma reizēm viņš piešāvis roku, bet, ja kaut kas nogājis greizi, allaž spējis glābt rezultātu.

    «Ārā nekad nekas nav izmests,» atzīmē Andris, kurš savā hobijā iesaistījis visu ģimeni. «Mīklas mīcīšana ir baigā relaksācija, tur ir kaut kas īpašs! Jā, sanāk radoši, un milti iet pa gaisu, bet kā teica Ļeņins – kas tas par zinātnieku, kam rakstāmgalds ir kārtībā?» pasmaida viņš.

    Pirms ķērās pie makaronu gatavošanas, ģimenes galva bija aizrāvies ar rauga maizes gatavošanu, un tam noderēja maizes mašīna, kuru sieva saņēmusi dāvanā dzimšanas dienā. Ozols pat devies uz kursiem, lai, kā pats atzīstas, tur dabūtu ierauga gabaliņu un varētu eksperimentēt tālāk. «Savai sirdslietai atvēlēju 500 eiro Ankarsrum maizes aparāta iegādei. Tas ir fantastiski, ka maizes krāsnī var iestatīt taimeri un astoņos no rīta visa māja smaržo pēc svaigi ceptas maizes. Nākotnē sapņoju iemācīties cept kruasānus. Jau nopirku recepšu grāmatu,» teic Andris.

    Ozolu Itālijas garša

    Recepte 4 porcijām

    500 gramu miltu izber uz galda vai lēzenā bļodā. Vidū uztaisa caurumu, kur ielej piecus liela izmēra olu dzeltenumus, pievieno šķipsniņu sāls un ēdamkaroti olīveļļas. Pakāpeniski iemaisa miltus. Mīca 10 minūtes, tad ietin plēvē un pusstundu atstāj atpūsties.

    «Makaroniem, kurus var kaltēt un uzglabāt ilgstoši, ir cita recepte. Neaizraujos ar krāsainiem spinātu vai biešu sulas makaroniem. Manuprāt, dabiski siltā krāsa tiem piestāv vislabāk,» ir pārliecināts Ozols.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē