• Influenceres Miglāni un Saulieti pieķer pārkāpumā – PTAC piemēro 2500 eiro sodu

    Slavenības
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    26. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Adrianas Miglāne
    Foto: F64
    Adrianas Miglāne
    Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), konstatējot pārkāpumus influenceru Adrianas Miglānes un Katrīnes Saulietes vietnē Instagram īstenotajai komercrpaksei, piemēro sodu 2500 apmērā, portālam LSM.lv pastāsta PTAC. Influencerēm negodīgā komercdarbība jāpārtrauc.

    PTAC portālam skaidroja, ka Miglānes un Saulietes Instagram kontos publicētā informācija ir uzskatāma par patērētājiem adresētu reklāmu, taču abas influenceres nav skaidri un uzskatāmi norādījušas ka publiskotais saturs ir apmaksāts. PTAC norāda, ka influenceres, pēc vairākkārtējiem aicinājumiem, nav veikušas nepieciešamos pasākumus, kas nodrošina komercprakses atbilstību normatīvajos aktos norādītajā kārtībā.

    “Nekas jau traks nav noticis, bet man vienkārši ļoti sāp sirds, jo es šodien saņēmu vēstuli, kur man ir uzlikts sods tūkstošu apmērā par manām Instagram bildēm. Precīzāk par sadarbībām, par postiem, kuros es nebiju norādījusi vienu heštagu vai arī paid partnership, es nebiju norādījusi, un par to man valsts uzlika sodu,” emocijās izplūst Adriana Miglāne.

    “Nu, jūs redzat, ka manā sejā ir smaids. Katrs, kuram nav slinkums, atsūta man rakstus, kāda es esmu negodīga, kādu es negodīgu komercpraksi veicu. Tā negodīgā komercprakse ir tas, ka nav ielikti heštagi.

    Es saprotu vienu, valsts budžetā ir robs, kuru kaut kādā veidā ir jāaizstaisa, jo viņi taču iedeva bērnu naudas, un tagad viņiem kaut kādā veidā ir jādabū atpakaļ tas tūkstotis – piecsmit un piecsimt par katru bērnu.

    Nu smieklīgi,” Instagram īsstāstos situāciju komentē Sauliete.

    “Mums seko nemitīgi līdzi. Tikai es domāju, kā tam cilvēkam, kas man to sodu uzlika, kā diez viņš jūtas? Es ceru, ka labi. Es tiešām ceru, bez sarkasma, es ceru, ka labi,” saka Miglāne.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē