• Influenceres apstrīd bargo sodu tiesā un joprojām jūtas nevainīgas

    Slavenības
    Gita Vīksne
    4. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KASPARS KRAFTS (F64)
    Jau pirms trim mēnešiem ar 2500 eiro naudas sodu par negodīgu komercpraksi tika sodītas divas no Latvijas populārākajām influencerēm. Izlemt viņu likteni dāmas aicinājušas tiesu, uzskatot, ka sodītas pārāk bargi.

    «Divas kriminālās autoritātes ir satikušās,» pirms nedēļas sastapusi dziedātāju Adrianu Miglāni pie lielveikala, sirsnīgi smejoties, izteicās sabiedrības dāma Katrīne Sauliete. Tieši pirms trim mēnešiem viņas kļuva bēdīgi slavenas, jo Patērētāju tiesību aizsardzības centrs abas influenceres sodīja par to, ka viņas savos Instagram kontos bez īpašām norādēm esot publicējušas reklāmas materiālus. Saulietei uzlikts 1000 eiro, bet Miglānei – pat 1500 eiro liels sods.

    Abas dāmas PDz atzina, ka piespriesto sodu vēl neesot samaksājušas.

    «Viss vēl ir procesā,» teica Miglāne. «Abas esam iesniegušas tiesā apelācijas, kas arī tika pieņemtas. Līdz ar to šobrīd gaidām tiesas lēmumu – esam vainīgas vai tomēr ne? Mēs uzskatām, ka neesam, bet soda uzlicēji domā, ka esam vainīgas. Lai par to, kā ir patiesībā, šoreiz izlemj tiesa,» paziņoja Sauliete.

    Viņa neslēpa, ka abas ar Adrianu esot Patērētāju tiesību aizsardzības centram piedāvājušas izlīguma iespēju.

    «Piedāvājām kļūt par vēstnesēm, kas visiem izskaidro, kuros brīžos un kādi haštagi ir jālieto, jo mums abām Instagram seko patiešām daudzi cilvēki. Viņi no šī piedāvājuma atteicās, jo laikam nemaz nevēlas, lai kāds saprastu, kad īsti ir jālieto haštags «reklāma» un kad pietiek ar vienkārši – «sadarbība»,» pastāstīja Katrīne.

    «Es nepiekrītu arī uzliktā soda apjomam,» piebilda Adriana. Viņa uzsvēra, ka citi influenceri joprojām bez problēmām dara to, par ko dziedātājai jāmaksā sods.

    Lai gan influenceres nenoliedza, ka ir regulāras Instagram konkursu rīkotājas, abas neslēpa – pašas veiksmi loterijās neesot piedzīvojušas. «Esmu pirkusi gan momentloterijas biļetes, kuras jānokasa, gan piedalījusies dažādos konkursos internetā, taču pie veiksmīgā vinnesta neesmu tikusi. Vienīgā reize, kad man likās – esmu vinnējusi šokolādes batoniņu kasti, bija agrā bērnībā. Lai pie tās tiktu, iepriekš bija jāapēd 50 batoniņi, kas nozīmē – tiek iedots tik šokolādes, par cik jau esi samaksājis,» atminējās Katrīne.

    «Es izvairos piedalīties dažādos konkursos vai loterijās, jo man šķiet – neviens neticēs manai uzvarai, ja tādu patiešām piedzīvošu. Noteikti būs kāds, ka uzreiz domās, ka tas viss ir sarunāts,» stāsta Adriana.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē