• Igaunis latviešiem tirgo salu — no katra Latvijas iedzīvotāja grib pa eiro

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    17. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    «Vēlamies, lai Vīrelaidas salu nopērk latvieši, jo jums nepieder neviena sala, kamēr mums to ir vairāk nekā 2000,» aicinot par pāris miljoniem iegādāties savu īpašumu, aicina igauņu uzņēmējs.

    Sludinājumu portālā city24.lv ievietots sludinājums, kurš vēsta, ka par 1 919 968 eiro tiek pārdota Vīrelaidas sala – 80 hektāru plašs īpašums Baltijas jūrā starp Sāremā salu un Igauniju. Īpašums atrodas 3,5 stundu braucienā no Rīgas, un arhīvos pirmo reizi pieminēts 1556. gadā. Iepriekš to  pirmo reizi piemin 3,5 stundu braucienja apdzīvojuši vien bākas sargi, taču tagad tās saimnieks ap bāku izvērtis atpūtas kompleksu ar septiņām mājām.

    Teritorijā ir bākas uzrauga ģimenes māja ar astoņām istabām, semināru telpa ar deju zāli, sauna ar burbuļvannu un āra baseinu, salas darbinieku māja, saimniecības ēka, kapela un vīna pagrabs. Dzīvošana salā ir gana ekonomiska, jo elektrību ražo vēja ģeneratori un saules baterijas, un – kas piesaistoši – tieši šajā apgabalā parasti ir vairāk saulaino dienu nekā citur Igaunijā. Kā bonuss uzskatāms vēl tas, ka uz salas mitinoties 1000 aitu, divi zaķi, lapsa, vista un trīs cāļi.

    Īpašuma saimnieks Prīts Vilemsons PDz atzina, ka sludinājums ir patiess un viņam tiešām ir vēlme pārdot salu tieši latviešiem.

    Viņa biznesa iecere ir pārdot to, lai netālu varētu nopirkt lielāku. «Sākumā ideja par īpašuma pārdošanu latviešiem man šķita dulla. Bet tagad saprotu, ka tā nemaz nav. Man visu laiku zvana! Kāda latviete jau šonedēļ solīja skatīties īpašumu. Lidošot ar helikopteru,» atklāj uzņēmējs. Vaicāts, kāda būs viņa attieksme, ja pēkšņi salu pirkt pieteiksies kādas citas tautības pārstāvis, ne latvietis, Vīrelaidas īpašnieks sola to apdomāt. «Prioritāte ir latvieši. Darījums nav steidzams. Neizdosies ar latviešiem, domāšu tālāk,» noteic salas īpašnieks.

    Stāstot, kā ticis pie salas, Prīts nosmej, ka tas nu gan ir garš un sarežģīts stāsts. «Bet īsumā ir tā: 2013. gadā es vadīju celtniecības uzņēmumu. Cilvēki, kuriem piederēja sala, sagribēja to apbūvēt. Kad pēc trim gadiem tas bija izdarīts un pienāca samaksas diena, viņi paziņoja: «Ups, esam bankrotējuši!» Viņi nozuda ar galiem. Es sāku izīrēt šo vietu. Pirms pāris gadiem īpašnieki atkal uzradās. Bija tiesas darbi, un man izdevās šo salu nopirkt. Protams, nācās paķīvēties par cenu, bet sala tagad ir mana!» lepojas Prīts.

    Viņš atzīst, ka nu jau četrus gadus Vīrelaides sala ir populāra vieta viesībām un ballītēm. Salas īre ir no 1500 eiro diennaktī. «Šeit ir laba aura, tādēļ cilvēkiem te patīk. Brauc pat no ASV! Pie mums viesojas arī turīgi un slaveni ļaudis no Krievijas. Viņu vārdus gan nesaukšu, jo tad krievi vairs nebrauks,» pasmejas igauņu uzņēmējs.

    Materiāls publicēts žurnālā Privātā Dzīve Nr.23, 2020.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē