• Holivudas zvaigzne Malkovičs pastaigājas pa Rīgu – neviens viņu neatpazina

    Slavenības
    Gita Vīksne
    Zane Piļka- Karaļeviča
    2. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkūnaite piektdienas rītā Rīgā. Viņi ir ne tikai kolēģi, bet arī seni draugi. Intervijās Ingeborga allaž uzsvērusi, ka strādāt kopā ar Džonu ir ļoti iedvesmojoši.
    Foto: Andris Briedis
    Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkūnaite piektdienas rītā Rīgā. Viņi ir ne tikai kolēģi, bet arī seni draugi. Intervijās Ingeborga allaž uzsvērusi, ka strādāt kopā ar Džonu ir ļoti iedvesmojoši.
    Ziņa, ka Latvijā jau vairākas dienas uzturas Holivudas aktieris un gatavojas izrādei Dailes teātrī, raisīja milzu ažiotāžu. Latvieši vienā rāvienā izpirka biļetes un cerēja slaveno amerikāni nejauši satikt uz ielas.

    Pieticīgs un nepamanāms

    Velti rīdzinieki pilsētas centrā lūkojās apkārt, cenšoties katrā eleganti ģērbtā kungā ar bārdiņu saskatīt 68 gadus veco amerikāņu kinozvaigzni Džonu Malkoviču.

    Patiesībā nezinātājs pat neiedomātos, ka viņam pretī nāk Holivudas spīdeklis. Lai gan aktieris pats ir dizainers un viņam pieder vīriešu elegantās modes zīmols Technobohemian, viņš steidzīgajā ikdienā izvēlas siltu un ērtu apģērbu. PDz viņu Rīgas ielās pamanīja kopā ar kolēģi lietuviešu izcelsmes aktrisi Ingeborgu Dapkūnaiti, un Malkovičs bija ģērbies zaļā jakā, adītā cepurē un apmetis ap kaklu rūtainu šalli.

    Pasaulslavenie aktieri šeit ieradušies, lai strādātu pie izrādes Kokvilnas lauku vientulībā. To pēc Bernāra Marī Koltesa lugas motīviem Dailes teātrī iestudē krievu teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins. Vaicāta, kā izdevies ko tādu noorganizēt Rīgā, izrādes producente Latvijā Inese Dābola PDz atzina: «Tas man prasīja vairākus gadus, un esmu gandarīta par paveikto. Izdevās tāpēc, ka Rīgai ir labs ģeogrāfiskais novietojums. Šeit ir izcila iespēja teātrī sagatavot dekorācijas un scenogrāfiju augstā kvalitātē, tāpēc ceru, ka līdzīgu projektu Latvijā būs arvien vairāk.»

    Tā bija liela veiksme – sastapt aktierus uz ielas, jo nesteidzīgām pastaigām viņiem laika nemaz nebija. Malkovičam un Dapkūnaitei pagājušajā nedēļā bija intensīvs mēģinājumu process. «Viņi ir īsti profesionāļi. Pa vidu mēģinājumiem, protams, bija pārtraukums, bet arī savu brīvo laiku aktieri pavadīja teātrī,» atzina Dābola. Viņa neslēpa – retajās reizēs, kad Malkovičs pastaigājies pa Rīgu, neviens Holivudas zvaigzni nav atpazinis.

    «Katrā gadījumā Džons neko tādu nav teicis vai sūdzējies. Latvieši ir ļoti toleranti pret otra cilvēka privāto telpu,» secina Dābola.

    Mēģinājumu procesā Dailes teātrī. Dapkūnaite un Malkovičs daudzkārt kopā spēlējuši kino, un šī arī nav pirmā reize, kad viņi to dara uz teātra skatuves. Tas notika jau pirms deviņiem gadiem Ņujorkā, kad aktieri izspēlēja mīlas kaislības izrādē Džakomo variācijas. (Foto: Andris Briedis)

    Pusdienoja teātra kafejnīcā

    Vaicāta, vai pasaulslavenajiem aktieriem bija īpašas prasības, producente sacīja: «Nē, viņi ir ļoti pieticīgi cilvēki, un vienīgā prasība bija, lai mēģinājumu laikā būtu pieejams ūdens un kafija. Pusdienas ēda aktieru kafejnīcā kopā ar citiem.»

    Malkovičs un Dapkūnaite bija apmetušies apartamentos netālu no teātra, un uz mēģinājumiem devās kājām. Vaicāta, vai Džons izteicis vēlmi doties kādā ekskursijā pa Latviju, producente Inese Dābola atzina: «Vēlme ir milzīga, bet visu nosaka režisors Timofejs Kuļabins. Līdz šim viņi mēģināja izrādi Zoom platformā, un tagad, kad ir iespējas satikties klātienē, laiku cenšas izmantot maksimāli. Taču, kad šis mēģinājumu posms būs galā, aktieriem tiks sniegta šāda iespēja.»

    Izpērk visas biļetes

    Malkovičs un Dapūkainte darbu pie izrādes Rīgā uzsāka 15. janvārī, un jau šonedēļ abi dodas prom.

    «Viņi Rīgā atgriezīsies maijā, lai sagatavotos pirmizrādei. Šobrīd ir ieplānotas četras izrādes maija beigās,» atklāja Dābola. Uzzinot par to, daudzi tūdaļ juta vēlmi paskatīties, kā teātrī spēlē Oskara balvai vairākkārt nominētais Malkovičs, kuru jau esam redzējuši Romas pāvesta lomā populārajā seriālā Jaunais pāvests, kā arī komēdijā Sadedzināt pēc izlasīšanas, kur viņš spēlē kopā ar Džordžu Klūniju un Bredu Pitu, arī spiegu komēdijā RED aģenti ar Brūsu Vilisu un Entoniju Hopkinsu un vēl daudzās citās filmās.

    Biļetes, kuru cenas bija no 30 līdz 120 eiro, tika izpirktas dažu minūšu laikā. Vēlāk sludinājumu portālā tās bija nopērkamas pat par 400 eiro.

    «Bijām ļoti pārsteigti par lielo ažiotāžu,» sacīja Inese Dābola. Pēc izrādēm Dailes teātrī tās komanda dosies pasaules turnejā.

    Staķis apsveic dzimšanas dienā

    «Todien bija Ingeborgas Dapkūnaites dzimšanas diena, tādēļ nolēmu, ka man būtu pieklājīgi viņu apsveikt. Uzdāvināju ziedus,» PDz atklāj Staķis. «Bija liels gods satikt arī Malkoviča kungu.

    Mana mīļākā filma ar viņu piedalīšanos ir Bīstamie sakari. Pateicu aktierim paldies, ka viņš ir Rīgā, jo tas mūs visus iepriecina.

    Katru dienu ir tik daudz negatīvu ziņu, un viņa ierašanās bija kā saules stars,» saka Rīgas mērs. «Kad ierados Dailes teātrī, aktieri bija mēģinājumā. Pacietīgi gaidīju mirkli, kad varējām satikties,» atminas viņš.

    Pie biļetēm uz izrādi Kokvilnas lauku vientulībā Staķis neesot ticis. Vaicāts, vai vismaz palūdzis Malkovičam autogrāfu, smejas: «Nē, neesmu autogrāfu kolekcionārs!» Par piemiņu viņam paliks teātrī tapusī kopbilde. «Gribu uzsvērt, ka visu laiku bijām ar sejas maskām. Tās noņēmām tikai fotografēšanās brīdī, kā tas ir atļauts Latvijas Ministru Kabineta noteikumos,» piebilst viņš.  

    Galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis bija viens no laimīgajiem, kuram izdevās klātienē tikties ar Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkūnaiti.
    Galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis bija viens no laimīgajiem, kuram izdevās klātienē tikties ar Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkūnaiti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē