• Haijima dodas uz tēva kapu Japānā un izpilda dīvainu rituālu

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    9. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alise Haijima
    Foto: Kadrs no video
    Alise Haijima
    Dziedātāja Alise Haijima, kurā rit latviešu un japāņu asinis, devusies uz Japānu, lai kapos apciemotu savu mirušo tēti un izdarītu to, ko reiz abi norunājuši.

    Šoreiz Alises Haijimas tālā ceļojuma iemesls nav vis izklaide, bet gan satikšanās ar japāņu radiem un tēva kapavietas apmeklēšana. «Diemžēl iepriekšējās reizēs, kad apmeklēju Japānu, man nebija iespēju apciemot tēva kapu, kas atrodas kalnos. Turp nevar nokļūt ar sabiedrisko transportu, ir jāīrē mašīna un labi jāzina, kur tieši šī vieta atrodas,» stāsta Alise.

    Viņa japāņu kapsētā nebija bijusi kopš bērnības. Tur pie katra kapakmeņa ir vāzīte, kur ielikt svaigus ziedus. «Tiek apmazgāts kapakmens, bet pēc tam – aizdedzināts vīraks,» par tuvinieku pieminēšanu Japānā stāsta Alise.  «Uz tēta kapakmens ir ģimenes ģerbonis, visiem tāda nav. Tas tāpēc, ka nākam no senajiem samurajiem,» piebilst dziedātāja.

    «Japāņu kultūrā ir pieņemts, ka, apmeklējot tuvinieku kapavietu, aizgājušajam var iedot uzpīpēt, aizdedzinot cigareti, vai arī iedzert, uzlejot alkoholu uz kapakmens.

    Bērnībā mēdzu prasīt tētim, lai ļauj no viņa glāzes nostrēbt glāzē alus putiņas. Bijām norunājuši – kad kļūšu pilngadīga, mēs kopā iedzersim. Japānā pilngadība oficiāla iestājas 20 gados. Taču viņš aizgāja no šīs pasaules pirms manas pilngadības,» saka Alise. Tāpēc šo norunu viņi izpildīja tagad kapsētā. 

    Vairāk par Alises piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem Japānā lasiet un skatiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē