• Grupas Menuets solista meita Arita Kukuvasa: Bērnībā vecāki spieda pievērsties mūzikai

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Organizējam nodarbības tiešsaistē un dejojam mājās, savā istabā. Nevar jau nosēdēt, gribas kaut ko darīt un kustēties,» atzīst horeogrāfe grupas Menuets solista Adriana Kukuvasa meita.

    Vēl dažās dienās pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas pirmizrādi klubā Studio 69 piedzīvoja Royal Dance Studio deju uzvedums Samaitātā, kas tapis pēc rakstnieces Karīnas Račko tāda paša romāna motīviem. Tās horeogrāfe ir radošu vecāku meita Arita Kukuvasa.

    «Mana izvēle kļūt par horeogrāfi izveidojusies dzīves laikā. Bērnībā vecāki spieda pievērsties mūzikai – tēta vadībā mācījos spēlēt ģitāru, dziedāju dažādos kolektīvos, taču, tiklīdz es jutu vismazāko spiedienu, pretojos.

    Viņi saprata, ka nav jēgas ar mani cīnīties, un tā sāku iet dejošanā.

    Tas viss aizgājis tik tālu, ka nu jau deviņas sezonas vadu savu deju studiju. Lielākoties uzstājamies dažādos korporatīvajos pasākumos un ballītēs. Man gribējās kaut ko vairāk, tāpēc kopā ar dejotājām nolēmām taisīt izrādi pēc Karīnas Račko romāna Samaitātā motīviem,» PDz stāsta Arita.

    Uz dejas izrādes Samaitātā pirmizrādi, kurai izrādes nu pārceltas uz oktobri, Studio 69 bija atnākuši gan Aritas tētis, gan mamma dziedātāja Antra Ozola, kura strādā Bulduru mākslinieku namā kultūras nozarē un muzicē kopā ar aktieri Jāni Paukštello un dziedātāju Inetu Rudzīti.

    Arita teic, ka vecākiem paticis viņas veidotais iestudējums, mamma no aizkustinājuma par notraususi pa asarai.

    Tētis gan devis padomus attiecībā par muzikālo noformējumu.

    Arita pieļauj, ka skatuve viņu saista, pateicoties vecākiem. «Abi ir talantīgi mūziķi. Gan tad, kad dzīvoja kopā, gan arī vēlāk, kad bija jau šķīrušies, viņi abi daudz koncertēja ar grupām Tip-top un Proventus.

    Daudz braukāju līdzi uz koncertiem, stāvēju aizkulisēs un vēroju tēta un mammas uzstāšanos. Tagad līdzīgi no aizkulisēm skatos uz savām dejotājām,» uzsver horeogrāfe.

    Viņa arī piebilst: «Lai arī katrs esam aizņemts savā jomā – es dzīvoju Rīgā un vadu deju studiju, bet tētis laiku vada Jūrmalā –, abi nereti tiekamies ģimeniskos svētkos. Man ir labas attiecības ar māsu Eviju un tēta jaunāko meitu Adriju, taču vienmēr paticis sarunāties tieši ar tēti. Lai arī par kādu tēmu mēs sāktu runāt, viss noved pie filozofiskām un ēteriskām sarunām. No tā visa man droši vien arī radošums un mākslinieciskā būtība.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē