• Grupas Instrumenti dalībnieks Reinis Sējāns ar sievu Maiju peldas Zilajā lagūnā

    Slavenības
    Gita Vīksne
    3. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    «Šajā burvīgajā, dabas brīnumu pilnajā zemē ir tik daudz ko redzēt, ka noteikti atgriezīsimies tur vēl, lai turpinātu iepazīšanos ar skaisto Islandi,» tā Maija.
    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    «Šajā burvīgajā, dabas brīnumu pilnajā zemē ir tik daudz ko redzēt, ka noteikti atgriezīsimies tur vēl, lai turpinātu iepazīšanos ar skaisto Islandi,» tā Maija.
    «Islande ir viena no skaistākajām zemēm, kurā esam bijuši,» par ceļojumu uz krāšņo zemi atzīst grupas Instrumenti dalībnieka Reiņa Sējāna sieva Maija.

    «Šis ceļojums bija dāvana Reiņa māsai Lienei dzimšanas dienā,» teic šova X Faktors vokālā pedagoģe Maija Sējāne. «Par ceļojuma galamērķi tika izvēlēta Islande, jo Reiņa māsa to vēl nebija redzējusi. Mēs ar Reini pirms vairākiem gadiem jau bijām apskatījuši mazu daļu šī zemeslodes brīnuma,» atminas Maija. Tā kā ceļojums ilga tikai piecas dienas, viņi centās noķert pēc iespējas vairāk iespaidu un apskatīt visas vietas, kas obligāti katram Islandē jāredz.

    «Kerid – vulkāna krāteris atstāja pavisam nereālu sajūtu, kā uz citas planētas. Šis krāteris ir arī lieliska dabiskā koncertzāle. Savulaik te ir uzstājusies arī populārākā Islandes dziedātāja Bjorka,» teic Maija.

    Viņa neslēpj, ka ierasta dabas ainava, kas paveras skatam, apceļojot Islandi, ir lavas lauki. «Tie nereti ir apauguši ar sūnām un ķērpjiem,» norāda Maija. Kopā ar Reini viņai izdevās pabūt arī par labāko karsto avotu atpūtas vietu pasaulē atzītajā Zilajā lagūnā. «Tā ir speciāli jārezervē, jo Zilā lagūna ir viens no tūristu iemīļotākajiem galamērķiem. Uz to ir vien 50 minūšu brauciens no Reikjavīkas, kur bijām apmetušies mājīgā dzīvoklītī. Par tūristiem tur ir padomāts.

    Ūdens ir pienaini zilā krāsā, ļoti silts un sāļš.

    Ideāls dabiskais spa! Tiek piedāvāta arī sejas maska no baltajiem silīcija māliem. 10 minūtes māli jāpatur uz sejas, tad masku noskalo turpat ūdenī, un āda kļūst zīdaini maiga,» atzīst Maija.

    «Islandē noteikti iesaku ar auto izbraukt Zelta apli, kur iekļautas tādas apskates vietas kā Gulfoss, lielākais ūdenskritums Islandē, kas ir patiešām iespaidīgs, geizers Strokurs, kurš no zemes dzīlēm ik pēc 5–10 minūtēm izšļāc verdošu ūdens stabu 20 metru augstumā, skaistais Tingvedliras nacionālais parks, kur dzīvo arī savvaļas zosis. Mums palaimējās tās ieraudzīt un gandrīz arī aptaustīt, jo tās absolūti nebaidās no cilvēkiem. Un, protams, vērts apskatīt arī Kerid vulkāna krāteri,» uzsver Maija.

    Tiem, kas savu ceļojumu uz Islandi vēl tikai plāno, Maija noteikti iesaka doties arī vaļu un delfīnu vērošanas tūrē. «Delfīnus var redzēt bieži, bet vaļus sastapt nav tik vienkārši. Pirms vairākiem gadiem mums izdevās, bet šoreiz tie bija paslēpušies,» stāsta Maija.  «Ceļojot uz Islandi, jāņem vērā, ka biezā jaka un lietusmētelis jābūt līdzi arī vasarā, jo pat gada siltākajā periodā temperatūra mēdz pakāpties tikai līdz plus 17 grādiem. Un vakari ir vēsi. Mums gan paveicās – bija saulainas dienas, tas Islandē ir retums,» atminas Maija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē