• Grupai «Sudden Lights» Eirovīzijā nepalīdzēja pat maģija… Kāpēc tā?

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    10. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maģiskais rituāls.
    Foto: F64
    Maģiskais rituāls.
    Ceturtdien ar dziesmu «Aijā» grupa «Sudden Lights» cerēja pārvarēt vairāku gadu ilgo neveiksmju posmu un atkal ievest Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

    Latvijas pārstāvji grupa «Sudden Lights» uzstājās pirmajā pusfinālā 9. maijā, kurā piedalījās arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Azerbaidžāna, Čehija un Nīderlande. Startēja arī Zviedrija un Somija, kurām bukmeikeri prognozē nonākšanu fināla pirmajā trijniekā. 

    Konkurence bija ļoti sīva, tāpēc «Sudden Lights» ķērās pie katra salmiņa un jau pirms došanās uz Liverpūli Lielbritānijā bija izkopuši savu veiksmes rituālu. To viņi veica vakarā, kāpjot uz Eirovīzijas skatuves. Rituālā katram no dalībniekiem ir sava loma. Nozīmīgākā tajā ir bundziniekam Mārtiņam Matīsam Zemītim, kurš uz Lielbritāniju līdzi paņēmis savu veiksmes cepuri, un tajā uzstāsies arī pusfinālā. Rituālā brāļi Zitmaņi katrs no savas puses apčubina bundzinieku, veicot kustības no augšas uz leju, pēc tam – no apakšas uz augšu. Tad tiek masētas un pat iedunkātas krūtis un mugura. Basģitārista Kārļa Vārtiņa uzdevums ir dot komandas: «Ātrāk, lēnāk, palaižam lietutiņu, stiprāk, masējam un dunkājam.»

    Eirovīzijas fināls, kurā Latvijas pārstāvji arī šogad nestartēs, risināsies 13. maijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē