• Ģirta Jakovļeva mazmeita ar pikantu lomu debitē Operā

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    27. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Katrīna Paula Felsberga uz operas skatuves.
    Foto: no publicitātes materiāliem (Agnese Zeltiņa)
    Katrīna Paula Felsberga uz operas skatuves.
    19. maijā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves notika operas «Dons Žuans» pirmizrāde, kur Cerlīnas lomu atveidoja slavenā aktiera Ģirta Jakovļeva mazmeita Katrīna Paula Felsberga. Jakovļeva mazmeitai tikusi gana pikanta loma.

    Katrīna Paula savulaik absolvējusi Rīgas Doma kora skolu, dziedājusi arī meiteņu korī «Tiara» un ir vairāku starptautisku konkursu laureāte. Tagad viņa paņēmusi brīvu semestri Berlīnes Mākslas universitātē, kur apgūst klasisko dziedāšanu, lai varētu piedalīties mēģinājumos pie itāļu režisora Marselo Lombardero, kurš Latvijas Nacionālajā operā iestudē Volfganga Amadeja Mocarta operu «Dons Žuans». Katrīnai tajā uzticēta Cerlīnas loma.

    Žurnāls «Privātā Dzīve»´raksta, ka pērn eptembrī operā tika rīkota noklausīšanās šai lomai, un vairāku pretendenšu vidū tieši Katrīna izrādījās visspēcīgākā. Tā irviņas debija uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Berlīnes Mākslas universitātespasniedzēji bija pretimnākoši, viņi ļauj Katrīnai iegūtās zināšanas izmantot praksē. Kāda ir viņas Cerlīna? «Ļoti līdzīga man pašai. Viņa ir tāda žiperīga meitene, man šis tēls patīk. Un režisors ļauj man iztrakoties šajā lomā,» priecājas jaunā dziedātāja. «Savulaik kopā ar meiteņu kori esmu piedalījusies izrādē «Spēlēsim operu «Mazais skursteņslauķis».» Vienmēr nācu uz izrādēm un jūsmoju: «O! Tas ir līmenis!» Un tagad cilvēki, kurus toreiz apbrīnoju, ir mani kolēģi,» sajūsmā ir Katrīna.

    To, ka Katrīnai ir dziedātājas talants, viņas vecāki – muzikoloģe Liene Jakovļeva un diriģents Guntars Felsbergs – pamanīja jau agrā bērnībā.

    Skatuves gaitas meitene sāka jau triju gadu vecumā, kad vecāki viņu aizveda uz bērnu ansambli «Knīpas un knauķi».

    Vēlāk Katrīna 13 gadus mācījās Rīgas Doma kora skolā, kur ieguva diriģentes diplomu. To gan viņa sauc par patīkamu sānsoli, jo daudz vairāk viņai patīk dziedāšana. «Mani ļoti interesē opera, jo tur kopā ir dažādas mākslas, taču patīk arī kamermūzika,» atzīst viņa.

    Kāpēc Karlīna izlēma studēt tieši Berlīnē? «Doma kora skolā apguvu diriģēšanu un akadēmisko vokālu. Skolā man laimējās satikt manu vokālo pedagoģi Jūliju Kaufmani no Berlīnes. Gribēju turpināt pie viņas mācīties arī Berlīnes Mākslas universitātē,» skolas izvēli skaidro jaunā dziedātāja. «Berlīnē dzīvoju mazā, mīlīgā vienistabas dzīvoklītī netālu no skolas. Taču manas mājas ir un paliek Rīgā, kur mani vienmēr gaida divi kaķi – Melnīte un Runcītis. Kad atbraucu, viņi nāk man pretī un grib mīļoties. Tagad, kad esmu Rīgā, man ir iespēja satikt arī sen neredzētus skolasbiedrus,» priecājas jaunā operzvaigzne.

    Vectētiņš Nacionālā teātra aktieris Ģirts Jakovļevs par mazmeitas gaidāmo debiju esot lepns un pat mazliet satraucies. «Ģimene vienmēr ir atbalstījusi visu, ko daru. Teātra skatuves maģiju esmu jau izjutusi, gan ejot pie mammas uz darbu Dailes teātrī, gan skatoties vectētiņa izrādes. Esmu bijusi teātra aizkulisēs, tā vienmēr man šķitusi pavisam cita pasaule, kur ir savi noteikumi – tur valda īpaša enerģija, apkārt virmo pūdera smarža, tevi sauc uz skatuves pa translāciju. Tagad to varēšu pati izbaudīt operā,» gandarīta ir Katrīna.

    Citas interesantas ziņas lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis atklāj patiesību par mīļā mazdēla pēkšņo nāvi
    • Maestro Raimonds Pauls beidzot pasaka, ko domā par okupekļa nojaukšanu
    • Kargini pārdod glaunāko villu Latvijā. Cik tā ir vērta?
    • Visus satriec Jolantas Gulbes kolorado kostīms. Ko viņa ar to gribēja pateikt?
    • Aizkustinoši atvadās no leģendām. Cepļa režisors Kalniņšvēl paguva nosvinēt 100. jubileju. Liepiņa bērēs pulcējas aktieru zieds
    • «Sākšu ar Briedi» - Zutis kļūst par Zutmenu un ir pārliecināts, ka dzīvniekus vajag sodīt!
    Privātā Dzīve nr21

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē