• FOTO: Mārtiņš Jātnieks salaulājas Rundāles pils dārzā – kāzās līksmoja gandrīz 100 viesu

    Kāzas
    Gita Vīksne
    1. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Rundāles pils franču dārzā 10. septembrī par precētu vīru kļuva TV šovos iepazītais mūziķis, lauksaimnieks un Bauskas kantri festivāla organizators.

    Maģiskākais brīdis – kāzu valsis

    «Abi esam lauksaimnieki – agronomi, tādēļ jau iepriekš zinājām, ka savas kāzas gribam svinēt tieši rudenī, kad visi lielie lauku darbi mūsu saimniecībā apdarīti,» PDz stāsta mūziķis Mārtiņš Jātnieks. Jaunlaulātie kopā ar Mārtiņa ģimeni Bauskas novada Codes pagastā apsaimnieko 365 hektārus zemes.

    Daudzi Mārtiņu atceras kā TV šova OKartes skatuve dalībnieku, kur viņš kopā ar domubiedriem izveidoja grupu Jātnieki.

    Tās dziesma Balle Baložos ar labiem panākumiem startēja šlāgeraptaujā. Pirms deviņiem gadiem Mārtiņš mīlestību gribēja atrast TV šovā Saimnieks meklē sievu, taču šova dalībniecēm neizdevās iekarot viņa sirdi. Savu īsto meiteni Sintiju viņš sastapa dažus gadus vēlāk, un 10. septembrī abi mija laulības gredzenus.

    «Mana skaistā sieviņa kāzu dienā izskatījās patiešām burvīgi. Gaidot viņu ceremonijas vietā, man priekā trīsēja sirds. Spilgtā atmiņā paliks arī mūsu kāzu pirmā deja, kuru izvēlējāmies nodejot tā, kā tobrīd jutāmies – neko iepriekš neiestudējot. Dejojām viens otram, padarot to par maģiskāko mirkli mūsu kāzās,» atklāj jaunais vīrs. 

    Atvasara un varenas dzīres

    «Mums paveicās, ka pandēmijas laika ierobežojumi šobrīd neliedza uzrīkot patiešām skaistu pasākumu. Mūsu kāzas notika Zemgalē – netālu no vietas, kur strādājam un dzīvojam. Svinīgā ceremonija bija Rundāles pils franču dārzā, un laikapstākļi mūs lutināja ar tik ļoti gaidīto atvasaru – bija plus 25 grādi, un viss iecerētais izdevās patiešām lieliski,» atminas Jātnieks.

    «Tā kā abi nākam no lielām ģimenēm un arī mums pašiem patīk svinēt svētkus, tad šo dienu gribējām pavadīt kopā ar tuvajiem tā, lai ir, ko atcerēties,» atzīst mūziķis. Viņu kāzās bijuši ap 90 viesu. «Protams, tas mums bija liels izaicinājums, jo pirms tam izjutām vieglu stresu par to, vai šādu pasākumu būs ļauts rīkot. Taču viss sanāca,» atceras Mārtiņš. Kāzu svinības notika Dobeles novadā restorāna un viesnīcas Zoltners Vasaras šķūnī.

    «Paldies visiem, kuri šajā dienā bija ar mums. Paldies mūsu kuplajām ģimenēm – jūs esat paši labākie! Paldies arī maniem grupas biedriem, kas piedalījās kāzu veidošanā. Šo savas dzīves svarīgāko dienu pavadījām ar tikpat sirsnīgiem un pozitīviem cilvēkiem, kādi esam paši,» pauž Mārtiņš.

    Pieņem viens otra uzvārdu

    Pēc kāzām Mārtiņš pieņēma sievas uzvārdu, bet viņa – vīra, tādēļ nu abiem ir dubultais uzvārds. «Es ļoti cienu spēcīgas dzimtas, un ģimene man vienmēr ir bijusi pirmajā vietā. Tādēļ ar sievu vienojāmies, ka būs tā. Savu uzvārdu Jātnieki-Borkovski ģimenes dzīvē nesīsim ar lielu godu,» teic Mārtiņš.

    Arī skatuves gaitas viņš turpinās ar savu jauno uzvārdu, jo tās lauksaimnieks novārtā atstāt negrasās.

    «Muzicēšana aizņem 40 procentus mana laika. Labprāt spēlēju dažādos pasākumos, taču daudzo ierobežojumu dēļ vairākas uzstāšanās šogad nācās atcelt. Man kā lauksaimniekam ir jāatteicas no koncertēšanas arī tādēļ, ka vispirms jāapdara lielie lauku darbi. Taču šobrīd ar grupu strādāju pie jaunām dziesmām un ceru pavasarī izdot jaunu albumu. Pirmās dziesmas gribu prezentēt jau šogad,» saka Mārtiņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē