• FOTO: Kur pusgadu dzīvos Egils Levits?

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    21. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 Dmitrijs Suļžics
    Prezidenta Egila Levita Jūrmalas rezidencē notiks vērienīgs remonts. Tādēļ viņš ar ģimeni no savas privātās dzīvesvietas jau sācis pārcelšanos uz Saeimas reprezentācijas namu Jūrmalā.

    Lai gan Egils Levits jau vairākus mēnešus ir valsts augstākās amatpersonas amatā, dažādu iemeslu dēļ viņam jādzīvo nevis amatam atbilstīgās telpās, bet gan savos privātajos apartamentos.

    Kā zināms, savulaik prezidents Andris Bērziņš pēc ievēlēšanas augstajā amatā izvēlējās naktis vadīt savā lepnajā dzīvoklī pašā Vecrīgas sirdī – netālu no Brīvības pieminekļa –, nevis ik vakaru braukt uz rezidenci. Aptuveni četrus gadus tā nostāvēja tukša. Praksi, ka valsts augstākā amatpersona ar sievu dzīvo rezidencē Jūrmalā, kādu laiku pēc stāšanās amatā atsāka Levita priekštecis Raimonds Vējonis. Viņš strādāja Rīgas pilī, lielākoties dzīvoja Jūrmalā un dažkārt brīvdienās devās nakšņot uz savu dzīvokli Ogrē.

    Egils Levits jau pirmajā preses konferencē atzina, ka kopā ar sievu dzīvos tur, kur valsts viņam ierādīs. Un izrādās, ka līdz šim nekas ierādīts nebija. Vēl vairāk, nu atklājies – Jūrmalas rezidence patlaban nemaz nav apdzīvojama. Valsts prezidenta kancelejā PDz informēja, ka Egils Levits Jūrmalas rezidencē esot uzturējies vien pāris reižu un darba darīšanās, nevis pārcēlies uz turieni dzīvot. 

    Strādnieki veiks apkures sistēmas pilnveidošanu, jumta un ārsienu siltināšanu, fasādes apgaismošanu, kā arī logu un ārdurvju nomaiņu. Pārbūve iecerēta itin vērienīga. Veikto darbu rezultātā tikšot samazinātas ēkas apsaimniekošanas izmaksas, radīti komfortabli uzturēšanās apstākļi, kā arī uzlabots rezidences vizuālais skats, izceļot tās reprezentatīvo raksturu.

    Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 439 548 eiro, no kuriem 254 128 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 44 846 eiro – valsts budžeta finansējums, bet 140 573 eiro ieguldīs apsaimniekotāji – VAS Valsts nekustamie īpašumi.

    Lai arī siltināšanas projekta gala termiņš ir nākamā gada beigas, izskatās, ka celtnieki varētu ātrāk tikt galā ar darbiem, jo Valsts prezidenta kanceleja ar Saeimu panākusi vienošanos – Levits turpmāko pusgadu dzīvos parlamenta viesu namā Jūrmalā.

    Līdz šim tas izmantots reti, jo tikai dažkārt tur naktis esot pārlaiduši augsti ārvalstu viesi, kuri ieradās tikties ar Saeimas amatpersonām. Lai prezidents tur varētu dzīvot, nekāda pārbūve un telpu pielāgošana Levita vajadzībām neesot nepieciešama. Kādas savas mantas prezidents uz pagaidu rezidenci gan vedīšot.

    Valsts prezidenta rezidence Jūrmalā šobrīd ir vērienīga remonta gaidās un nav izmantojama.
    Valsts prezidenta rezidence Jūrmalā šobrīd ir vērienīga remonta gaidās un nav izmantojama.

    Tā dēvētais Saeimas viesu nams ir apsargāts objekts un atrodas aptuveni kilometru uz Rīgas pusi no Valsts prezidenta rezidences Jūrmalā. Pavisam netālu ir Dzintaru koncertzāle, bet ielas pretējā pusē – Saeimas reprezentācijas telpas Jūrmalā. No viesu nama nav tiešas izejas uz jūru, toties nekustamā īpašuma teritorijā ir iekopts neliels parks, ir arī strūklaka, soliņi, un, protams, tā apkārtne ir kā nosēta ar novērošanas kamerām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē