• FOTO: Eiropas meiteņu basketbola līgas prezidentam kāzas Lielā Getsbija stilā

    Slavenības
    Gita Vīksne
    28. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Eiropas meiteņu basketbola līgas prezidents Igo Zanders un viņa izredzētā Ingrīda Daugaviete pēc 10 gadu kopdzīves mija laulības gredzenus un izdarīja to krāšņi – kāzas notika Lielā Getsbija stilā.

    «Ieraugot topošo sievu, man aizrāvās elpa – tik ļoti skaisti, jauneklīgi un gaiši izskatījās mana mīļotā!» PDz atzina līgavainis.

    Apprecas pēc 10 gadu kopābūšanas

    «Esmu dzimis un uzaudzis Liepājā, tāpēc arī kāzas risinājās šajā skaistajā vēju pilsētā,» PDz atklāj Eiropas meiteņu basketbola līgas dibinātājs un prezidents Igo Zanders. Zīmīgajā datumā – 08. 08. 2020. – viņš par sievu apņēma Ingrīdu Daugavieti, ar kuru kopā dzīvo un strādā jau gandrīz desmit gadu. «Laulību ceremonija notika vienā no greznākajām mums zināmajām luterāņu baznīcām Latvijā. Tajā arī atrodas pasaulē lielākās, nepārbūvētās mehāniskās ērģeles. Kāzu datums bija iepriekš rūpīgi ieplānots. Mums patīk, kā izskatās cipars astoņi – apgriezts tas atgādina bezgalības simbolu, kas kāzām piešķir īpašu noskaņu,» stāsta Igo.

    Jauno pāri salaulāja Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles dekāns Pēteris Kalks, savukārt kāzu liecinieku godā bija viņu draugi – gleznotāja Ilze Laizāne ar savu vīru uzņēmēju Normundu Laizānu. Ingrīda pēc kāzām izvēlējusies saglabāt savu uzvārdu Daugaviete. «Mums abiem šis uzvārds šķiet ļoti skaists un latvisks,» norāda Igo.

    Uz ceremoniju ierodas rolsroisā un retro tērpos

    Kāzās visi bija tērpušies pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu modes Zelta laikmets stilā. «Kāzu ielūgumos norādījām, lai viesi iedvesmojas no filmas Lielais Getsbijs,» atminas Ingrīda, kas savu kāzu kleitu bija īpaši pasūtījusi no Amerikas. Uz svinībām Igo un Ingrīda ieradās 1929. gada automašīnā RollsRoyce.

    «Jutos kā princis ar savu princesi, jo mums līdzās bija patiešām lieliski vedēji – īsts karaļpāris!» atzīstas Igo. Pateicoties vedējmātes roku darbam, Ingrīda pie altāra devās karaliskā līgavas pušķī, kas nekad nenovītīs. «Tas bija kā īsts mākslas šedevrs – izveidots no baltā zīda rozēm, dārgakmeņiem un pērlēm. Arī mūsu laulību gredzeni ir īpaši un neatkārtojami – tos speciāli mums izveidoja mākslinieks Armands Jēkabsons,» teic Ingrīda.

    «Lai gan sākotnēji viesu loks bija paredzēts daudz plašāks, kāzas nosvinētas kopā ar aptuveni 50 draugiem un tuvākajiem cilvēkiem. «Kovida dēļ uz mūsu kāzām nevarēja ierasties draugi no Austrālijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas, Polijas. Būt kopā ar mums šajā dienā nevarēja arī mana meita ar vīru, jo viņi dzīvo Amerikā,» stāsta Igo.

    Pirmā deja Lady Gaga ritmos

    Vaicāti par īpašajiem mirkļiem kāzās, Ingrīda atminas: «Satraucošākais brīdis man bija, kad kopā ar vedējiem un dekānu iegājām baznīcā. Ceļā līdz altārim izmisīgi valdīju asaras, kas riesās acīs no pārdzīvojuma. Ļoti izjusti un sirsnīgi ceremonijas noslēgumā mūziķis Ivo Fomins izpildīja man tik mīļo dziesmu Putni bez spārniem – tās vārdi tik ļoti atbilst mums ar Igo.»

    Savukārt Ingrīdas vīrs atzīst: «Mani ļoti aizkustināja mirklis, kad pirmo reizi ieraudzīju Ingrīdu kāzu kleitā. Tas notika piecas minūtes pirms braukšanas uz katedrāli. Līdz tam nezināju ne to, kā izskatīsies līgavas kāzu kleita, ne to, kā piestāvēs frizieres Annas Moisejevas veidotā frizūra, ne stilistes Ingrīdas Martini veidotais grims. Ieraugot to visu, man aizrāvās elpa – tik ļoti skaisti, jauneklīgi un gaiši izskatījās mana mīļotā! Pārsteigumu mums sagādāja vedējmāte, jo pirmo deju izpildījām, skanot filmas Zvaigzne ir dzimusi tituldziesmai Shallow. Oriģinālā to izpilda Lady Gaga un aktieris Bredlijs Kūpers, bet mums to nodziedāja tenors Emīls Kivlenieks un Everita Pjata-Gertnere. Liepājas teātra aktrise šo kompozīciju nodziedāja perfektā Lady Gaga balsī. Mēs bijām pozitīvā šokā, to dzirdot.»

    Par muzikālo noformējumu kāzu svinībās rūpējās Latvijas vienīgais retro orķestris Bellaccord Tanzorchester un dīdžejs, vinila plašu entuziasts un mūzikas izdevniecības Jersika Records dibinātājs Mareks Ameriks, savukārt viesu garšu kārpiņas lutināja restorāns Čello. «Viss bija patiešām perfekti,» gandarīti atzīst Igo.

    Vīruss paputina medusmēneša plānus

    «Parasti pāriem pēc kāzām jautā – nu, kas tad tagad ir mainījies? Un daudzi atbild, ka nekas. Es varu atbildēt, ka ir mainījies tas, ka, oficiāli apprecoties, esam uzņēmušies viens par otru atbildību. Jā, tā bija arī pirms tam, tomēr šobrīd viss ir citādāk. Ir iestājies miers,» atzīst Ingrīda. «Svarīgi arī tas, ka sarīkojām svētkus gan sev, gan saviem draugiem un tuvākajiem cilvēkiem, jo svētku mūsu dzīvē ir tik daudz, cik mēs paši tos radām,» piebilst Igo.

    Vaicāts, vai ieplānojuši doties arī medusmēneša ceļojumā, Igo uzsver, ka iepriekš bija plānots medusmēnesī doties tālākā ceļojumā. «Taču plānus mainījām. Šobrīd atrodamies savā lauku īpašumā un stādām koku, kas mums tika uzdāvināts kāzās. Pagaidām medusmēnesi pavadīsim šeit, bet, kad dzimšanas dienu svinēs mūsu vedējmāte, kopīgi dosimies mazā ceļojumā uz Igauniju,» tā Igo

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē