• FOTO: Dana Reizniece-Ozola dāvina dēlam ceļojumu un iepazīst skarbo vikingu zemi Islandi

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    10. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Siltā ziema Latviju ar sniegu šogad nelutina, tāpēc Saeimas deputāte dēlam dzimšanas dienā uzdāvināja nedēļas nogali ziemīgos laikapstākļos Islandē. «Gribējās, lai ziemā vismaz deguns nosalst,» smejot atzina viņa.

    Ceļojums uz Islandi bija dāvana Danas un viņas vīra Andra Ozola dēlam Herbertam septītajā dzimšanas dienā. «Mēģinām ik pa laikam atrast brīdi katram no mūsu četriem bērniem, lai viņam nav jādala vecāku uzmanība ar citiem. Šis bija Herberta laiks. Viņš ļoti iespaidojās, skatoties seriālu Vikingi, kur viens no varoņiem atklāja Islandi,» PDz stāsta politiķe.

    Lai gan sākumā Ozoli šaubījušies, vai ceļojums uz tālo ziemeļvalsti būs piemērots tik mazam bērnam, viss izdevās lieliski. Herberts bija sajūsmā, apskatot īstus aisbergus un redzot uzšaujamies gaisā geizerus. «Iespaidu viņam bija patiešām daudz, un valsts patika. Viņš arī nenogura, veicot garos pārgājienus un lielus attālumus autobusā,» dēlu slavē Dana. Viņi Islandē izvēlējās pārvietoties ar busiņu.

    «Negribējām riskēt. Zinu stāstus, ka Islandes iekarošana ar auto nav vienkārša. No malas latvietim varētu šķist – kas tur īpašs? Arī mums ziemā mēdz būt putenis. Taču, lai gan gaisa temperatūra tur nebija sevišķi zema, lielā mitruma dēļ šķita, ka ir ļoti auksti. Ar to ir jārēķinās. Dienas laikā var pamīšus piedzīvot lietu, krusu, sniegu, miglu un vēju. Tieši šajās neparastajās sajūtās ir Islandes šarms. Ne velti astronauts Nīls Ārmstrongs lidojumam uz Mēnesi brauca rūdīties tieši uz Islandi,» spriež deputāte

    Pirmoreiz Reizniece-Ozola Islandē nokļuva pirms pāris gadiem, kad piedalījās Eiropas komandu šaha čempionātā.

    «Man Islande šķiet maģiska zeme. Pirmoreiz tur nonākot, šķita – nekā īpaša jau tur nav, bet jau pēc brīža jutu tās maģiju. Tur gribas atgriezties!» atzīstas Dana.  

    Tiem, kas plāno ceļojumu uz Islandi, Dana iesaka parūpēties par siltu apģērbu. «Zināju, ka vajag vilnas džemperus, cepures, cimdus un termoveļu. Ja tev tas viss ir, esi gatavs Islandes iekarošanai. Balles tērpiem tur nav vietas,» smaidot atzīst politiķe.

    Ozoli apskatīja skaistos ūdenskritumus un geizerus un kādā mazapdzīvotā vietā atrada slepenu lagūnu – vecāko baseinu Islandē. Kamēr apkārt burbuļoja geizeri, bet gaiss bija patiešām auksts, viņi plunčājās siltā ūdenī. «Aizbraucām arī līdz aisbergu lagūnai, un tā bija jauna pieredze – redzēt īstus, tik izteikti zilus aisbergus bija īpaši. Tur var just dabas spēku un varenību,» atceras Dana.   

    Reizniece-Ozola zina stāstīt, ka Islandes dabas bagātības beidzamajā laikā apskatīt devušies vairāk nekā divi miljoni cilvēku – tas ir sešas reizes vairāk nekā valsts pamatiedzīvotāju. «Tādēļ transports un citi ceļojumu pakalpojumi tur ir organizēti ērti un labi,» novērojusi viņa.  Ceļojuma laikā retumis dzirdējusi arī dzimto valodu un dalījusies iespaidiem ar citiem latviešu tūristiem. «Latviešu ceļotājiem Islande šķiet aizvien pievilcīgāka,» priecājas viņa. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē