• FOTO: Atvadas no leģendārā basketbolista un mīlošā tēva Kobes Braienta

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Scanpix
    2020. gads iesācies ar vairākām traģēdijām un viena no tām pāršalca arī sporta pasauli. Pieckārtējais NBA čempions Kobe Braients gāja bojā helikoptera avārijā un šī traģēdija laupīja arī 13 gadus vecās meitas Džiannas dzīvību.

    Liktenīgajā 26. janvāra dienā leģendārais basketbolists, meita Džianna un vēl septiņi cilvēki ar helikopteru lidoja virs Kalifornijas pilsētas Kalabasas, lai dotos uz meitas pārstāvētās komandas spēli. Tiek ziņots, ka lidojumam nelabvēlīgie laikapstākļi būtiski ietekmējuši redzamību, kas varētu būt viens no avārijas iemesliem.

    Katastrofā bojā gāja arī jauniešu beisbola treneris Džons Altobeti ar sievu un meitu, kura spēlēja vienā komandā ar Džiannu.

    Pieminot basketbolistu, pie Losandželosas Lakers mājvietas Staple Center pulcējās tūkstošiem cilvēku, lai noliktu svecītes un ziedus, kā arī dalītos atmiņās. 26. janvāra vakarā turpat Staple Center arēnā norisinājās arī prestižā Grammy mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija, kurā vairākkārt tika pieminēta tikko notikusī traģēdija.

    Visu NBA karjeru Kobe veltīja Losandželosas Lakers komandai. 20 sezonu laikā Braients piedalījās 1346 NBA spēlēs, vidēji gūstot 25 punktus.  

    Kobe Braients bija ne vien talantīgs basketbolists, bet arī arī mīlošs vīrs savai sievai Vanesai un tēvs četrām meitām – Bjankai, Kaprī, Džiannai un Natālijai.

    Sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās Kobe ar meitu Dižannu jeb Džidži redzama itin bieži. Pēc veiksmīgām spēlēm vienā no labākajiem ASV universitāšu sieviešu basketbola klubiem Huskies, tas bija tikai laika jautājums, līdz Dižanna būtu iekļuvusi sieviešu NBA komandas sastāvā.

    Pēc profesionālās karjeras beigām, Kobe nepameta basketbolu, bet gan sniedza savas zināšanas meitai un pat iesaistījās kino industrijā, 2018. gadā iegūstot Oskara apbalvojumu par labāko animācijas īsfilmu Dear Basketball.

    2003. gadā K. Braiants tika apsūdzēts 19 gadus vecās viesnīcas apkalpotājas Ketlīnas Faberes izvarošanā, tika uzsākta tiesvedība, tomēr pēc tam cietusī atteicās no savām liecībām un tika panākts izlīgums.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē