• FOTO: Ar urbi pret depresiju! Dziedātāja Lolita Novikova pati remontē dzīvokli

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    29. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    Sākoties ārkārtējai situācijai, dziedātāja atgriezās mājās no Šveices, kur dzīvo un strādā jau ilgus gadus. Šo laiku viņa izmanto, lai pašas spēkiem izremontēt dzīvokli Rīgā.

    «Atbraucu uz Latviju, kad viss juka un bruka gan darba ziņā, gan privātajā dzīvē,» sarunā ar PDz neslēpj Lolita. «Trīs dienas nogulēju depresijā. Visa šī situācija bija kā ar bomi pa galvu! Tad sapratu – šis laiks jāizmanto lietderīgi. Uzkāpu uz trepēm, nokrāsoju griestus, pārlīmēju tapetes, lakoju bīdāmās koka durvis, krāsoju logus. Tagad nolēmu, ka arī manas mēbeles būs baltas, un nodarbojos ar mēbeļu krāsošanu,» stāsta dziedātāja.

    Jau vairāk nekā mēnesi dziedātāja remontē savu mājokli Rīgas centrā. Darīt visu pašas rokām – tas ne tikai ietaupa kaudzi naudas, kas krīzes laikā ir no svara, bet arī sagādā Lolai daudz prieka. Visvairāk viņas sirdi silda tas, ka jau pavisam drīz Lolitai būs glīti izremontēta telpa, kur vietu radīs dziedātājas skatuves tērpi un apavi, kas līdz šim aizņēma teju visu dzīvokli. 

    «Laukā tikpat kā neko nemetīšu, jo visu esmu pirkusi par dārgu naudu,» teic viņa. «Beidzot kostīmus, apavus un aksesuārus varēšu sakārtot vienuviet. Tiesa gan, daudz ko pirms tam jau esmu izrevidējusi, sašķirojusi un atdevusi.»

    Visus remontam nepieciešamos piederumus Lola nopirkusi jau laikus. Doma uzsākt šo projektu viņai bijusi jau sen, taču regulārie lidojumi un darbs Šveicē līdz šim neļāva nopietni pievērsties remontdarbiem. Vaicāta, kur guvusi zināšanas, kā to darīt, Lolita stāsta – viņas tēvs nomiris, kad dziedātājai bija tikai seši gadi, un viņa kopā ar brāli ģimenē darīja arī visus vīriešu darbus.

    «Šī pieredze man ļoti noder, jo neesmu ne no viena atkarīga, nevienam nav jālūdzas un jārēķinās ar cita cilvēka laiku,» atzīst dziedātāja.

    «Paziņas man ieteica ņemt remontam kredītu. Taču esmu laimīga, ka jau esmu dzēsusi dzīvokļa kredītu, un tagad, kad mūziķu nākotne ir miglā tīta, ņemt jaunu kredītu būtu pārāk liels risks,» teic dziedātāja. Lai gan sākumā viss rādījies drūmās krāsās, Lolita atzīst – tik traki nemaz nav, un nu, aktīvi darbojoties pa mājām, viņa nākotnē raugās cerīgāk. Gan iecerētos mājas darbus izdevies paveikt, gan ārkārtējai situācijai ierobežojumi samazinās. Turklāt pagājušajā nedēļā viņai atsākās mēģinājumi kopā ar grupu Keksi.

    «Ja nu kas, es nebaidos no neviena darba! Ja vajadzēs izdzīvot, iešu strādāt kaut vai uz veikalu,» paziņo Lolita.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē