• Eksministrs Jānis Krūmiņš: Man visas draudzenes un sievas bijušas gudras un skaistas

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    16. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: HARALDS ELCERIS
    Bijušais īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās pēc 65. jubilejas nosvinēšanas sabiedrībā izveda savu mīļoto sievieti un suņuku Brabusu.

    Dienu pēc dzīrēm bijušais ministrs un fotogrāfs uz Signes Vanadziņas izstādes Pelēkās vielas slēgšanas pasākumu Jūrmalas pilsētas muzeja izstāžu zālē ieradās kādas līdz šim neredzētas pavadones sabiedrībā.

    «Joprojām esmu fotogrāfs, kāds vēl man pasūta portretus. Mazāk ēdu, esmu nedaudz nokrities svarā. Patlaban palīdzu Bērnu onkoloģiskā centra izveidē. Tā būs mana dāvana Latvijas valstij. Tiesa gan, kovida dēļ viss apstājies,» par sevi stāsta Krūmiņš.

    Vaicāts par dāmu, ar kuru kopā ieradies, Krūmiņš atzina, ka tā ir Katrīna – arhitekte un interjera dizainere. Vēlāk noskaidrojās, ka patiesībā dāmu sauc Dace Zālīte, un Katrīna ir viņas otrais vārds, kuru zinot tikai draugi.

    Jānis ar viņu iepazinies pirms desmit gadiem saistībā ar kādu projektu, kur bijusi nepieciešama konsultācija dizaina jautājumos. Arī tagad viņa esot sadarbības partnere pāris projektos.

    Jānis par attiecībām ar Katrīnu bilda: «Esam pazīstami jau sen, dzīvojam dažādās pilsētās. Viņa Rīgā, es – Jūrmalā. Mums ir kopēji draugi, un dažkārt apmeklējam pasākumus kopā. Man visas draudzenes un sievas bijušas gudras un skaistas.» Katrīna bija atklātāka, atzīstot, ka Jāni pazīst ilgu laiku, bet nu jau gadu abus saistot kas vairāk par profesionālām interesēm.

    Par suņuku Jānis un Katrīna, kura skaitoties mājdzīvnieka pamāte, vienā balsī teic, ka Brabuss ir Brabantas grifons – diezgan retas, dižciltīgas šķirnes suns.

    «Flāmu gleznotājs Jans van Eiks kādu šīs šķirnes pārstāvi gleznojis jau 1534. gadā. Brabantas grifons skaitās karaļgalma un kuģu suns, kurš savulaik uz peldlīdzekļiem un pilīs izķēra žurkas un peles,» par Brabusa sugas vēsturi stāsta Krūmiņš, un viņa draudzene piebilst: «Brabuss kafejnīcās, restorānos un pasākumos uzvedas ļoti labi. Mājās un uz ielas gan ir īsts bandīts. Viņam ir ļoti laba izjūta pret vietu, uz kuru atnācis. Tāpat viņš perfekti saprot katru latviešu valodas niansi. Mums reizēm jāsarunājas angliski, lai Brabuss nesaprastu.»

    Eksministrs vēl piebilda, ka viņa prātu šobrīd ļoti nodarbina jautājums, kur Brabusam atrast tādas pašas šķirnes līgavu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē