• Einars Repše par Madaras cīņu ar smago slimību: Es ļoti lepojos ar meitu

    Slavenības
    Gita Vīksne
    4. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Artis Veigurs
    «Madaras talants ir pamanīt neparasto sev apkārt,» par meitu, kas smagu veselības problēmu dēļ jau sešus gadus dzīvo Nīderlandē un atklāja savu fotoizstādi Jūrmalā, PDz saka ekspremjers Einars Repše.

    «Ļoti priecājos un lepojos par meitu un viņas skaistajām, krāsainajām bildēm. Izstādes atklāšana bija lieliska. Kopā sanāca gan radi, gan draugi,» par meitas Madaras Repšes fotoizstādes Krāsainā pasaule atklāšanu Aspazijas mājā Jūrmalā PDz pastāstīja kādreizējais Latvijas Bankas prezidents un ekspremjers Einars Repše. Madaru izstādes atklāšanā sumināja gan tētis, gan mamma ērģelniece Ingūna Grīnberga.

    «Madaras bildēs lielākoties ir redzama klusā daba. Daždažādas krāsas un formas, visticamāk, ir apkārt ikvienam no mums, taču reti kurš tās spēj pamanīt. Ieraudzīt to visu ir talants, un Madarai tāds ir,» atzina ekspremjers.

    Taujāts, no kā meita mantojusi mākslinieciskumu, viņš atbildēja: «Es domāju, ka no senčiem, – gan no manas, gan mammas puses. Abās mūsu dzimtās ir bijuši ļoti radoši cilvēki. Acīmredzot viņu gēni apvienojušies tieši Madarā.» Einars atzīmēja, ka vairākas meitas fotogrāfijas rotā arī viņa mājas sienas. «Lai gan protu fotografēt arī pats, man līdz meitas līmenim vēl ļoti tālu,» sacīja viņš.

    «Smagu veselības problēmu dēļ Madara jau sešus gadus dzīvo Nīderlandē. Cīnoties un nepadodoties viņa iespēju robežās turpina sekot savam aicinājumam fotografēt. Tāpēc viņas jaunāko darbu izstāde ir ļoti īpaša un personiska,» vēstīts fotoizstādes aprakstā.

    «Redzēt, just, izdzīvot mirkli un nekad nezaudēt cerību. Skaistums ir visapkārt! Mums tikai ir jāatver savas sirdis un dvēseles tam pat visskarbākajos brīžos. Pasaule iedvesmo! Daba iedvesmo! Tās krāsas un unikalitāte, apbrīnojamais skaistums spēj cilvēku celt spārnos!» izstādes apmeklētājiem atgādina fotogrāfe Madara Repše.

    Viņai izdodas ne tikai ķert iedvesmu, bet arī iedvesmot citus. Darbojoties Instagram, Madara uzrunā stomas pacientus visā pasaulē. Ekspremjera meita regulāri dalās ar drosmīgām bildēm, kurās neslēpj pie ķermeņa piestiprinātu ostomijas maisu. Šādi viņas foto skatāmi arī īpašā Instagram grupā Ostomijas iedvesma, kurā stomas pacienti parāda, ka tas netraucē dzīvot kā līdz šim – pucēties, sportot, atpūsties, piepildīt savus mērķus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē