• Dziedātāja Agnese Rakovska iestājas pret 5G: «Ja tu uzdod jautājumus, tiec pataisīta par muļķi!»

    Slavenības
    Agnese Rakovska
    13. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Makare / LETA
    Pati būdama moderno tehnoloģiju atbalstītāja, dziedātāja Agnese Rakovska nostājusies pret superātrā 5G ieviešanu Latvijā. Izklāstot savus argumentus, Agnese saskārusies ar nopēlumu un neizpratni. Kas tad īsti 5G – ienaidnieks vai draugs?

    Dziedātāja negrib kļūt par jūras cūciņu

    Kamēr vieni slavē superātrā interneta 5G ieviešanu, citus satrauc šausminošas runas – tas varot provocēt onkoloģiju, neauglību un aklumu. Viena no tām, kas sabiedrībā bažas par 5G ieviešanu pauž visskaļāk, ir mūziķe Agnese Rakovska. Viņa uzskata – tas esot bīstams saistībā ar elektromagnētisko starojumu. Par to gan Agnese izpelnījās zobgalību birumu sociālajos tīklos – sak, ko Rakovska vispār saprot no augstajām tehnoloģijām, starojumiem un strāvojumiem?

    Agnese vēlas pasargāt sevi un sabiedrību no maz pētītās jaunās tehnoloģijas. Sarunā ar PDz viņa uzsver – dzīvojam sabiedrībā, kur ir tiesības pieprasīt atbildes uz jautājumiem, kas ir 5G. «Manuprāt, to neviens līdz šim skaidri nav izdarījis. Ir jādiskutē un tad jāpieņem lēmumi – tā ir demokrātiskas valsts pazīme. Valstij savukārt jāregulē vides piesārņojums, kas ir arī elektromagnētiskais starojums,» uzsver Rakovska. Dziedātāja 5G tēmā iedziļinājās pēc Briseles reģiona administrācijas vides ministres Selīnas Fremaltas paustā:

    «Iedzīvotāji nav jūras cūciņas, kuru veselību var apdraudēt peļņas gūšanai, tādēļ nepieciešams rūpīgi iepazīties ar 5G pirms tā ieviešanas. (..) Nevar apstiprināt kādu jaunu tehnoloģiju, ja netiek ievērotas radiācijas drošības normas iedzīvotāju aizsardzībai.»

    Rakovska pukojas: «Kādēļ tehnoloģija, par kuru ir tik daudz jautājumu, vienkārši tiek ieviesta? Tas ir negodīgi, ka ir ieinteresēto grupas, kas izlemj, un pārējiem tas jāpieņem. Bet, ja tu uzdod jautājumus, tiec pataisīta par muļķi!»

    Profesors rosina smērēt pretiedeguma krēmu

    Fizikas profesors Mārcis Auziņš saka – bažām par 5G kaitīgumu nav pamata, un ar smaidu noraugās uz 5G skeptiķu argumentiem. «Daudzi uzsver, ka 5G frekvence ir daudz augstāka nekā 4G. Tomēr tā ir zemāka par gaismas frekvenci. Gaisma arī ir elektromagnētiskais starojums ar vēl lielāku frekvenci un mazāku viļņu garumu. Tādēļ varbūt vajadzētu nevis nēsāt folijas cepurītes, bet – pretiedeguma krēmu,» joko bijušais Latvijas Universitātes rektors. «Ja nebaidāmies no gaismas, kādēļ jābaidās no frekvences, kas ir starp gaismu un šobrīd lietojamo 4G?» prāto fiziķis.

    Viņš norāda, ka diskusija notiek emocionālā līmenī, jo zināmu faktu par 5G kaitīgumu neesot.

    Viņaprāt, sadzīvē pietiek ar 4G, bet 5G der, piemēram, pašbraucošām mašīnām. «Katrs tehnisks jauninājums allaž tiek uztverts ar nedrošību. Man ir grūti atrast argumentus, kādēļ 5G ir absolūti nekaitīgs. Tie, kas netic, ka nekaitīgs, vienalga neticēs,» saka Auziņš. «Arī 4G neko sliktu nedara. Tas ir instruments, kas palīdz dzīvi padarīt ērtāku. Domājams ar 5G būs līdzīgi, bet paies laiks, līdz mēs pieradīsim pie tā,» spriež profesors.

    Šamanis 5G sauc par psihotrono ieroci

    Šamanis un astrologs Ivo Puriņš akcentē – 5G ieviešanas laikā īpaši svarīga ir apzinātība ikdienā. Viņaprāt, tikai ar to būs iespējams izdzīvot 5G apstākļos. «Ja ir apzinātība un cilvēks saslēgts ar savu enerģiju un informatīvo lauku, tad 5G nav bīstams. Citādā gadījumā 5G ir psihotronais ierocis, kas ieviests, lai vadītu un ietekmētu cilvēkus,» PDz saka Puriņš. Viņu pašu 5G galīgi nesatrauc.

    «Man pie vienas vietas! Es strādāju ar informācijas lauku, kas ir augstāks par 5G. Pēc pāris gadiem šī tehnoloģija varēs novest cilvēkus līdz dārzeņa stāvoklim. Visu kontrolē Dievs, nevis pasaules pārvaldītāju jaunā mantiņa. Ja cilvēks netic Dievam, viņu var ietekmēt ar visu ko.»

    Vairāk lasiet jaunākajā PDz numurā!

    • Augusts - kāzu mēnesis.
    • Hosams prec Lindu! Ekskluzīvi kadri no gada slepenākajām kāzām.
    • Naglis salaulājas pusgadu pēc iepazīšanās. Kas ir viņa jaunā sieva?
    • Florence lustīgi iziet pie vīri. Svinībās bučojas pat Ķesteris ar Poču!
    • Mākslinieka Bērziņa šokējošā laulību ceremonija. Viesus cienā ar jaunlaulāto asinīm. Tās nobaudīja arī Džiļa sieva!
    Privātā Dzīve nr33

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē