• Dizainere Marina Dorošenko inficējusies ar koronavīrusu

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    11. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Šī Rīgas Modes nedēļa bija jāizlaiž zīmola ArtJam dizainerei. Dažas dienas Marinai šķita – viņa ir mazliet apaukstējusies, bet, kad pazuda oža un garša, viņa sāka uztraukties…

    «Stāstus par koronavīrusu sākumā uztvēru ļoti nopietni, pēc tam – ne tik ļoti. Tagad, kad tests man izrādījās pozitīvs un ir simptomi, es saprotu – tas viss ir reāli,» PDz saka dizainere Marina Dorošenko, kas nolēma neslēpt, ka ir inficēta ar šo vīrusu.

    «Kādu laiku nesapratu, kas ar mani notiek. Katru dienu bija jaunas izjūtas. Četras dienas temperatūra turējās no 37,2 līdz 37,5. Tomēr es turpināju domāt, ka tā ir vienkārši saaukstēšanās. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka man ir stipra imunitāte. Taču kādu rītu sapratu, ka vairs nejūtu smaržas un ēdiena garšu. Pazuda apetīte, bet es ēdu, jo tā vajag. Taču šie simptomi man bija kā zibens spēriens – tas taču ir kovids!» klāsta viņa.

     Marina tūdaļ devā veikt koronavīrusa testu un mudināja to darīt arī tuviniekus un klientus. Drīz vien atklājās, ka arī viņas māsai pozitīvs tests. «Kļuva ļoti bail. Sapratu, ka esmu iestrēgusi mājās uz ilgu laiku. Visi plāni aizgāja pa pieskari, darbs apstājās, bet mana pašsajūta mainījās ik dienas.

    Te viss bija puslīdz labi, te ārprātīgi sāpēja galva, bija temperatūra, viss šķita kā miglā.

    Ārsti tikai teica – sekojiet savam stāvoklim, elpai un skābekļa daudzumam asinīs. Ja kas – zvaniet,» stāsta dizainere. Viņa pieļauj, ka ļauno vīrusu izslimo vieglā formā, jo pneimonijas simptomu neesot.

    «Koronavīruss man ļāva apjaust, ka ir daudz cilvēku, kas mani mīl. Pat ja es gribētu nomirt vienatnē, tas man nesanāktu. Mans galds ir noklāts ar augļiem, un ledusskapis lūst no produktiem. To visu tuvinieki man atstāj pie dzīvokļa durvīm,» aizkustināta ir dizainere.

    Rīgas Modes nedēļu viņa šoruden apmeklēja virtuāli – vēroja skates internetā. «Daudziem gribas modes svētkus un pucēšanos, tomēr mēs neviens nezinām, kādas sekas veselībai šādi pasākumi var radīt. Ceru, ka visi modes nedēļas viesi bija apzinīgi un ieradās maskās un cimdos,» saka Dorošenko.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē