• Dizainere Katja Šehurina pandēmijas dēļ pamet Londonu un atgriežas Rīgā

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    26. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Dizainere šoruden saņēma Latvijas modes Gada balvu divās nominācijās un pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas vēl paguva atrādīt grandiozu kāzu tērpu modes šovu. Nu viss ir pieklusis…

    Latvijas dzimšanas dienā svinēs meitas jubileju

    «Mēs ar vīru esam kopā jau trīspadsmit gadu, un oktobrī mums bija kāzu astotā jubileja. Līdz kāzām bijām viens otru labi iepazinuši, taču domāju, ka laiks, ko esam pavadījuši laulībā, nav nemaz tik ilgs,» PDz saka modes dizainere Katja Šehurina. Līgavas tērpu meistare atzīst – vēls rudens viņai allaž šķitis skaistākais laiks kāzām, tāpēc ar fotogrāfu Marku Ļitvjakovu viņa apprecējās oktobrī.

    Aplūkojot tās dienas fotogrāfijas, Katja priecājas, ka varējusi realizēt sapni par savu ideālo līgavas tērpu – bohēmistes stilā ieturētu bēšu kleitu ar mežģīnēm un strausa spalvām. Kāzu jubileja pagājusi intīmā divvientulībā. «Mēs tā mierīgi klusiņām pasēdējām,» PDz saka dizainere.

    Arī novembris Šehurinas ģimenē ir ļoti īpašs mēnesis. Tieši Latvijas dzimšanas dienā pasaulē nāca viņas un Marka meitiņa Mila, un šajā 18. novembrī viņa svinēs septīto dzimšanas dienu. Jau kopš triju gadu vecuma meitenīte interesējas par mammas profesiju un mēģina viņu atdarināt. «Mila patlaban mācās Žila Verna Franču skolā, jo uzskatu, ka bērniem ir ļoti svarīgi komunicēt savā starpā,» teic Katja.

    Divas balvas un grandioza modes skate

    Pirms lielā klusuma – ārkārtējās situācijas izsludināšanas – Katja vēl paguva izbaudīt triumfu un aplausus. Šogad viņas kāzu kleitu zīmols Katya Katya London Latvijas Modes gada balvas ceremonijā tika apbalvots pat divās nominācijās – Gada oriģinālākais modes skates multimediju noformējums un Radošākā gada modes skate.

    «Vizmaz vienu balvu šoreiz noteikti gaidīju, bet divas, protams, bija pārteigums visai manai komandai,» priecājas dizainere. Viņa galvaspilsētā atrādīja arī savu aktuālo kolekciju.

    «Šoreiz gribējām parādīt stilizētus kāzu tērpus – klasiskus, aristokrātiskus ar tvista akcentu, kā arī kleitas boho stilā,» pēc modes skates PDz stāstīja Šehurina.

    «Bet mans rokraksts jau nemainās,» piebilst dizainere, kas savulaik skolojusies Parīzē. Šehurinas radītajās kāzu kleitās nav ne stīpu, ne korsešu. Tās veidotas tā, lai līgava justos gan grezni un pārliecinoši, gan arī ērti.

    Bizness Londonā apstājies

    Katjas paskaini skaistās kleitas iekāro līgavas Eiropā, Japānā un citās pasaules valstīs. Tomēr dizainere skumji atzīst – šobrīd neklājas tā, kā gribētos… Pirms deviņiem gadiem Katja piepildīja sapni – atklāja sava zīmola veikalu mode lielpilsētā Londonā. Ilgu laiku viņa tur dzīvoja un veiksmīgi darbojās modes lauciņā. Pandēmijas dēļ viss ir mainījies, un ģimene pirms vairākiem mēnešiem atgriezās Rīgā.

    «Londonā mums bizness tagad neiet. Cilvēki neprecas arī Itālijā un Vācijā, kur man ir klienti, jo tik daudz kas ir aizliegts. Cerība, ka viss uzlabosies, protams, ir. Patlaban nav tie priecīgākie brīži, taču arī tos mēs pārdzīvosim,» ar optimismu nākotnē raugās dizainere.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē