• Diskusiju sala Skotijā, kur konfliktus risināja ar sieru un viskiju

    Nedēļas tēma: ceļošana
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    22. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Loch Leven Skotijā
    Foto: Shutterstock
    Loch Leven Skotijā
    Levena ezers jeb Loch Leven nav nedz lielākais, nedz slavenākais no Skotijas ezeriem — šo statusu piesavinājušies Lomonds un Ness, kur dzīvo Lohnesa ezera briesmonis, — , taču tur atrodas sala, kurā klani gadsimtiem risinājuši strīdus un konfliktus… ar siera un viskija palīdzību.

    Levena ezera dienvidos atrodas Eilean a’ Chombraidh jeb Diskusiju sala. Uz to ar laivu gadsimtiem ilgi tika nogādāti sastrīdējušies Makdonaldu klana pārstāvji, lai tur vienatnē tiktu galā ar savām nesaskaņām. Kamēr strīds nebija atrisināts, viņi krastā netika.

    Lai palīdzētu klana locekļiem pie kopsaucēja nonākt miermīlīgā garā, viņiem bija sagādāti pietiekami siera, auzu plāceņu un viskija krājumi. Kad strīds bija atrisināts, viņi pārcēlās uz Nolīguma salu, kur tika parakstīti un apzīmogoti vienošanās dokumenti.

    Lai arī alkoholu kā miermīlīgu strīda risinātāju grūti iztēloties, vēstures fakti un statistika liecina, ka šajā konkrētajā Skotijas rajonā pēdējo 1500 gadu laikā noticis tikai viens slepkavības gadījums.

    Nav ziņu par to, kāds viskijs atradās uz Diskusiju salas pavisam senos laikos, bet jaunākajos par ticamāko versiju tiek izvirzīts 1794. gadā dibinātās Oban viskija darītavas ražojums, jo tā atrodas tikai 30 jūdzes no Levena ezera un ir viena no sešām vecākajām viskija darītavām Skotijā. Otra iespējamā dzērienu piegādātāja varētu būs 1825. gadā dibinātā Ben Nevis darītava, kas atrodas 20 jūdzes uz ziemeļiem no ezera, raksta specializētais portāls Vine Par.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē